Anasayfa Haber Google Chromecast’i Tanıttı

Google Chromecast’i Tanıttı

Google, müşterilerinin evine iyice yerleşmek için Chromecast'i tanıttı.
Google, müşterilerinin evine iyice yerleşmek için Chromecast'i tanıttı.
Google, müşterilerinin evine iyice yerleşmek için Chromecast'i tanıttı.
Google, müşterilerinin evine iyice yerleşmek için Chromecast’i tanıttı.

Televizyonları devasa bir multimedya platformuna dönüştüren Chromecast tanıtıldı.

Google, Apple TV ile rekabete girecek olan, ucuz fiyat etiketine sahip Chromecast aparatını tanıttı. Dongle adı verilen cihaz, destekleyen televizyonlara HDMI bağlantısından takılacak. Bu sayede kullanıcı akıllı telefondan, tabletten ya da PC’den televizyon üzerine stream yayın yapabilecek.

ABD pazarına giriş yapan cihazın fiyatının 35 Dolar olduğu açıklandı. Uluslararası pazara girişi hakkında ise henüz bir bilgi yok. Ancak fiyatının bu kadar ucuz olması, her pazarda kendisine rahatlıkla yer bulabileceğinin kanıtı.

Chromecast'in fiyatı da oldukça uygun.
Chromecast’in fiyatı da oldukça uygun.

Chromecast, Google’ın televizyon endüstrisinden pay almak için yaptığı en son hamle oldu. Firma 2012 yılında Sony ile ortaklaşa 200 Sterlin’e bir set-üstü cihaz sunmuştu. Ancak bu hamle oldukça başarısız olmuştu.

2010 yılında tanıtılan Google TV’de de işler yolunda gitmiyordu. Birçok TV kanalı bu servisi engellemişti. Ayrıca ürünü satın alan kullanıcılar donanımsal sıkıntılarla karşılaşabiliyordu.

Chromecast ile Google birkez daha insanların oturma odalarına girmeye çabalayacak. Bu sefer dikkatli adım atan firma YouTube ve Netflix desteğini de arkasına almış durumda.
HDMI çıkışına bağlanan Chromecast rahatlıkla kablosuz bağlantı ile yönetilebiliyor. Apple TV’den farklı olarak cihaz kendi üzerinden yayın yapmıyor. Bulut-tabanlı olarak çalışan cihazın pazardaki potansiyeli yüksek.
Google’ın açıklamasına göre bu cihaz kullanıcının cebini yakmayacak cinsten. Ayrıca ufak bir aparat olmasından ötürü elektrik tüketimi de oldukça düşük olacak.