Anasayfa Makale İncelemeler PQI Air Bank Harici Sürücü İncelemesi

PQI Air Bank Harici Sürücü İncelemesi

Sonuç

PQI Air Bank (7)

Depolama çözümleri üreticisi PQI’ın (Power Quotient International) incelemeye gelen Air Bank 500GB modelinin, daha önce gördüğümüz ve kullandığımız harici disklere farklı bir bakış açısı getirdiği kesin.

135 x 77 x 20.5mm ebatları ve 250gr’lık ağırlığı ile Air Bank 500GB, içinde mekanik sürücü barındıran diğer marka/modellere göre bir miktar daha büyük sayılabilecek tasarımın yanında, portatif ve estetik bir gövde yapısına sahip. Üzerinde kullanılan plastik malzemenin kalitesi ise orta/üst seviyede.

Büyük ama “aykırı” olan harici disk, WiFi kablosuz bağlantı desteği ile NAS ve AP (Access Point/Erişim Noktası) özellikleri yanında 500GB sığası ile kullanıcılarına geniş bir depolama alanı sunuyor. Üzerinde yer alan Lityum-Polimer tabanlı şarj edilebilir bataryası ile 8 saat civarında rahatlıkla kullanabiliyorsunuz. 802.11n WLAN, Ethernet ve USB 3.0 bağlantılarıyla Android yada IOS işletim sistemine sahip akıllı cep telefonları ve tabletlere veri aktarımını kablosuz yada kablolu olarak iki farklı yöntemle yapabiliyor.

Air Bank 500GB’ın mekanik sürücüsünü çıkartıp yerine SSD takarak daha hızlı veri aktarımı ve daha fazla pil ömrü sağlanabileceği muhtemelen aklınıza gelmiştir-ki bunu denedik. Hemen söyleyelim; SSD’nin çalışmaması ve SATA devre kartının aşırı ısınması gibi sıkıntılar yaşanıyor. Muhtemelen sorun pilden kaynaklı. Yaklaşık bir sene sonra, fiyatlarının iyice ucuzlaması sonucunda SSD’leri bu tip kablosuz harici disk olarak kullanmaya başlayacağız, hiç merak etmeyin : )

PQI Air Bank 500GB’ı 239, 1TB’lık modeli ise 325 tl civarında bulabiliyoruz. Yanınızda taşımanız gereken dosyalarınızı kablosuz iletişim üzerinden akıllı cep telefonu yada tabletinizle paylaşmak istiyorsanız, ürünü 8 saatlik pil ömrü ile birlikte tüm kullanıcılara tavsiye ederiz.

1004445_10201042936609165_858177289_n