Anasayfa Mobil Microsoft Office Android Uygulaması Geliyor

Microsoft Office Android Uygulaması Geliyor

Resmi Microsoft Office Android Uygulaması Hazır
Resmi Microsoft Office Android Uygulaması Hazır

Microsoft, Android için resmi Office Mobil uygulamasını duyurdu. İşte Microsoft’un Android cep telefonları ve tabletler için Office 365 bağlantılı uygulaması…

Resmi Microsoft Office Android Uygulaması Hazır
Resmi Microsoft Office Android Uygulaması Hazır

Microsoft Word, Excel, ve PowerPoint gibi ofis uygulamaları Android cihazlar üzerinde resmi bir uygulama aracılığıyla kullanılabilecek. Microsoft uygulamayı sadece Office 365 abonelerine sunacak.

Office 365, standart lisanslama yerine yıllık abonelik ile kullanılan ve yaklaşık maliyeti dünya çapında 100 dolar olan bir ofis paketidir. Kullanıcılar 5 cihaza kadar ofis uygulamalarını tek lisans ile kullanabiliyorlar. Bulut sistemi sayesinde Microsoft SkyDrive üzerinde yedeklenen belgeleri, evde, ofiste, cep telefonunda ve tablette açmak, değiştirmek ve çalışmaya kaldığınız yerden devam etmek mümkün oluyor.

Microsoft’un kendi mobil işletim sistemi üzerinde uzun süredir kullanılabilen bu özellik geçtiğimiz dönemde Apple iOS işletim sistemi kullanan iPhone ve iPad gibi cihazlar için de hazırlandı. Şimdi sıranın dünyanın en yaygın mobil işletim sistemi olan Android’e gelmiş olması şaşırtıcı değil. Office 365 zaten Mac OS işletim sisteminde de çalışıyor.

Hatta Microsoft’un mobil Office çözümü konusunda çok geç kaldığı bile söylenebilir. Google Play Store üzerinde sayısız bağımsız geliştiricinin Android ofis programları uzun süredir mevcut. Yani Android, Microsoft hiç desteklemese bile yoluna başarıyla devam edebilir.

Elbette Mirosoft Office 365 abonesi olan ve alıştığı uygulamalardan yer yerde yararlanmak isteyenler için bu gelişme son derece sevindirici. Microsoft’un kıdemli ürün yöneticisi Guy Gilbert de yazdığı blog mesajında, Office 365 abonelerine katma değer sunmayı amaçladıklarını duyurdu.

Peki bu katma değer ne olacak? Senkronizasyon en başta gelen yararı, resmi yazılım olması bir diğer avantaj, Word, Excel ve PowerPoint ise bir ofis çalışanının hayatının büyük bölümünü oluşturuyor. Mobil uygulama ile bu dosyalar üzerinde hızlı değişiklikler yapmak ve paylaşmak mümkün olacak. Kullanıcının PC’de kaldığı yerden devam etmesi için farklı araç ve seçenekler sunacak.

Resmi Microsoft Office Android Uygulaması şu an sadece ABD’deki kullanıcılara sunuluyor ancak önümüzdeki günlerde bütün dünyada kullanıma açılacak ve biz de test edebileceğiz.