Anasayfa Haber Moto X Resmen Tanıtıldı

Moto X Resmen Tanıtıldı

Motorola Moto X'in büyük tanıtımı gerçekleşti
Motorola Moto X'in büyük tanıtımı gerçekleşti
Motorola Moto X'in büyük tanıtımı gerçekleşti
Motorola Moto X’in büyük tanıtımı gerçekleşti

Google’ın büyük yatırım ile ürettiği Motorola Moto X tanıtıldı. İşte telefonun teknik bilgileri:

Geçtiğimiz hafta içerisinde Motorola’nın yeni amiral gemisi Moto X hakkında ilk sızıntı haberler paylaşılmıştı. Şimdi ise ürün Google tarafından resmi olarak tanıtıldı.

Moto X’in tanıtılması ile birlikte Google, mobil piyasasında Android ile ön plana çıkmaya hazırlanıyor. Firma bugüne kadar sadece işletim sistemi ile konuşuluyordu. Nexus serisi telefon ve tabletleri ise belirli kesimlere hitap ediyordu. Moto X ile Google, asıl şimdi rekabete giriyor.

Moto X, bir amiral telefon olmasına karşın, özelliklerine baktığımızda o kadar da iddialı bir cihaz değil. Ancak uygun fiyatı ve tasarımıyla, müşterileri kendisine çekecektir. Moto X 2 yıllık kontrat karşılığında 199 Dolar’a alıcı bulacak.

Kullanıcılar telefona AT&T ve Best Buy üzerinden ulaşabilecek. Moto Maker yardımıyla kendilerine özel telefonlar tasarlayabilecekler. Bu seçenekler arasında 2 kapak rengi, 18 arka kapak rengi ve 7 köşe tipi bulunuyor. Ürünün ABD sınırları içerisinde üretileceğinden dolayı, siparişi veren kişi hızlıca ürüne ulaşabilecek.

Moto X’de ayrıca ses denetim özelliği de bulunuyor. Kullanıcı OK Google sözlerini söyledikten sonra telefona bir soru yönelttiğinde, Google ana sayfası üzerinden bu soruya yönelik bir cevap alabiliyor.

Yukarıda da bahsettiğimiz gibi telefonu ilgi çekici kılan özellikleri değil. Moto X, şu an piyasadaki en iyi ekrana sahip telefon değil. Hatta Android’in son sürümünü bile kullanmıyor. Ancak yazılımsal olarak verdiği destek telefonu önemli kılıyor.

Motorola Moto X’in 4.7-inçlik AMOLED ekranı var. Bu ekran üzerinden 720p HD kalitede yayın yapabiliyor. Android 4.2.2 işletim sistemi mevcut. 16 GBlık ve 32 GBlık iki farklı modeli olacak. Arka tarafında 10 Megapiksel Clear Pixel kalitesinde LED Flash desteği bulunan kamerası var. Bu kamera 1080p (30fps) video çekim yapabiliyor. Ön tarafında ise 2 Megapiksellik bir kamera var.

Google, iddialı özellikleri olmamasına karşın Moto X'e fazlasıyla güveniyor.
Google, iddialı özellikleri olmamasına karşın Moto X’e fazlasıyla güveniyor.

2 GB RAM’i bulunan telefonun 2200mAh bataryası var. Bu da 13 saatlik konuşma süresi tanıyor. Telefonun boyutları ufak olduğundan ötürü 130 gram gibi hafif bir ağırlığı var.

Telefona sahip olan kullanıcılara Google Drive’dan 500GB bulut-tabanlı saklama alanı sağlanıyor. Bluetooth 4.0, 802.11 a/g/n/ac bağlantı noktaları sağlıyor. Ayrıca 4G-LTE özelliği de mevcut.

Moto X, Motorola-Google anlaşmasının ilk ciddi meyvesi olacak. Google, Motorola’yı satın aldığından bu yana 2 yıl geçti. Bakalım Moto X, bu beraberliği daha da mutlu edecek mi?