Anasayfa Oyun Steam’deki Windows 8 Kullanıcıları Artıyor

Steam’deki Windows 8 Kullanıcıları Artıyor

steam big picture

Windows 8 kullanan Steam üyelikleri artıyor.

Steam’in işletim sistemi istatistiklerine göre, Windows 8’in 64 bit sürümü artık Steam’de en çok kullanılan ikinci işletim sistemi. Windows 8 64 bit sürümü, dünden itibaren Windows 7 32 bit’i geçerek ikincilik koltuğuna oturdu. Steam’de en çok kullanılan işletim sistemi olan Windows 7 64 bit ile aralarında şu aralar uçurum olan Windows 8’in 32 bit sürümü ise daha gerilerde, 9. sırada bulunuyor.

Windows 7 64 bit, %52,39’luk oranla kullanıcıların yarısından fazlası tarafından tercih edilirken, Windows 8 64 bit %13,34’lük oranla geriden geliyor. Aradaki farkın kapanması oldukça zaman alacak gibi görünüyor. Zira 12 yıllık işletim sistemi Windows XP bir %7,12’lik oranla halen dördüncülük koltuğunda.

Windows 8’in bu yükselişinden en çok rahatsız olan kişilerden biri de şüphesiz Valve’in sahibi Gabe Newell olmalı. Windows 8 çıkmadan önce “Windows 8 PC sektöründeki herkes için bir felakettir.” açıklamasından sonra oldukça tepki gören Newell’ın platformu, görünüşe göre patronuyla aynı görüşü paylaşmıyor.

Windows işletim sistemlerini bir kenara koyarsak, MacOS ve Ubuntu sistemleri de az da olsa yükselişte. MacOS 10.8.4, sekizinci sırada bulunurken Ubuntu 13.04, 12. sırada bulunuyor. Genel tabloda ise 64 bit işletim sistemleri çoğunlukta.

steam os