Mini tablet furyasının önde gelen isimlerinden Nexus 7’yi neden iPad Mini yerine tercih etmelisiniz? İşte bu sorunun cevabı:
iOS ile Android sistemleri sadece akıllı telefonlarda değil, tabletlerde de birbirleriyle kıyasıya mücadele ediyor. Tablet sektöründe son zamanlarda büyük bir sıçrama yapan ve daha küçük bir boyuta sahip olan mini tabletlerde de bu yarış devam ediyor. iOS işletim sistemini iPad Mini temsil ederken, Android sistemini pek çok farklı markanın modelleri temsil ediyor. Ancak Nexus 7’nin çıkışıyla birlikte iPad Mini’ye gerçek anlamda bir rakip geldi.
Peki bu iki güçlü tablet arasında kalan kullanıcılar neyi seçmeli? Nexus 7 son zamanlarda gerek satış rakamıyla gerekse internet ortamında aldığı destekle gitgide daha fazla kullanıcı kazanıyor. Biz de kullanıcılara ufak bir tablo sunuyoruz:
Fiyat: Nexus 7 tablet, 229$ fiyat etiketiyle satışa sunuldu ve oldukça yoğun ilgi gördü. Üstelik bu “artırılmış” fiyat, halen 329$’lık iPad Mini’den daha uygun.
Pikseller: Birbirine çok yakın ekran boyutlarına sahip olan iPad Mini ile Nexus 7 arasında, bariz bir farkla Nexus 7 daha fazla piksel sayısına sahip. Bu da Nexus 7’nin görüntü kalitesini bir adım öne taşıyor.
Arayüz: iPad Mini, iOS 7 için beklemekte. Sonbahar aylarında iOS 7 iPad mini ile buluşacak. Ancak Nexus 7 şimdiden Andoid 4.3’ün özellikleriyle donanmış durumda.
Market: Google Play platformu, şüphesiz uygulama mağazaları arasında en hızlı yükselen market. Gerek ücretsiz uygulama sayısı, gerekse müzik satın alıp indirme açısından Google Play Market, AppStore’u bir adım geride bırakıyor.
Genel Değerlendirme: Nexus 7, gerek uygun fiyatı gerekse güçlü donanımıyla iPad Mini’ye göre daha uygun gözüküyor. Ancak yeni nesil iPad Mini’nin çıkışıyla birlikte bu dengeler değişebilir. Ayrıca Nexus 7 sadece iPad Mini’ye değil, diğer mini Android tabletlere göre pek çok konuda baskın sayılır.
Play Store AppStore’u geride mi bırakıyor ? Yapmayın Allah aşkına.. Play Store Uyumsuz ve gereksiz uygulama ile dolu. IOS’a çıkalı 1-2 yıl olup Android’e çıkmayan oyunları saymıyorum bile..