Anasayfa Haber 3D Yazıcıdan Çıkma Silahlar Artıyor

3D Yazıcıdan Çıkma Silahlar Artıyor

3D yazıcıdan çıkartılmış silahlar artıyor.
3D yazıcıdan çıkartılmış silahlar artıyor.
3D yazıcıdan çıkartılmış silahlar artıyor.
3D yazıcıdan çıkartılmış silahlar artıyor.

The Grizzly adı verilen 3D yazıcıdan çıkarılan tüfek, bozulmadan 14 atış yapabiliyor.

Liberator adı verilen 3D yazıcıdan çıkma tabanca, ABD hükümeti tarafından yasaklanmıştı. Geçtiğimiz hafta içerisinde de Alman Polisi’nin kendi silahlarını 3D yazıcılarla üretebileceğini duyurmuştuk.

Kanadalı bir YouTube kullanıcısı kendi tasarımı olan bir tüfeğin test atışlarını internete yükledi. The Grizzly adı verilen tüfeğin namlusu kırılmadan önce 14 atış yapabiliyor.

Matthew isimli kullanıcı, Grizzly için bir dizi test atışı yapmış. Bu atışları da kendi YouTube kanalına yüklemiş. Tetiği bir iple uzaktan çekerek kontrol ediyor. Daha sonraki videolarda ise tüfeği eline alıp rahatlıkla ateş edebiliyor.

Tüfek, profesyonel seviyede çıktı alabilen Stratasys 3D yazıcıdan çıkarıldı. Yapım malzemesi olarak ABS+ plastik kullanıldı. Grizzy, her atıştan sonra uzun bir kurulum safhası gerektiyor. Bu yüzden pratik kullanımda başarılı değil.

Kanada yetkilileri Matthew’in kendi sitesini kapattı. Çünkü silahın tasarımları bu site üzerinden yayınlanmıştı. The Grizzly, başarılı bir şekilde inşaa edilmesine karşın yaralayıcı olabilecek cinste. Bu yüzden bu tarz silah yapımlarına bir dizi yasal yürütmelik getirilmesi gerekiyor.

http://youtu.be/dKsJe11itb4