Anasayfa Teknoloji Steve Scott Nvidia’dan Google’a Geçti

Steve Scott Nvidia’dan Google’a Geçti

Nvidia’nın en önemli isimlerinden Steve Scott artık Google’da çalışacak. İşte Scott’un uzmanlık alanı ve bunun Google’daki potansiyel getirileri…

super-computer-super-bilgisayar

Cray süper bilgisayarların sunucu ve router ara bağlantılarını üç nesil boyunca tasarlayan Steve Scott, teknoloji dünyasında önemli bir isim. Nvidia’nın Tesla GPU işinde iki yıldır CTO yani Chief Technology Officer olarak görev alan Scott’un Google’a geçişi, cebinde taşıdığı 27 önemli patent açısından da dikkate değer. Şirketlerin patent savaşları yüzünden ülkelerin arasının bozulduğu günümüz dünyasında, ileri teknoloji bilgisayar tasarımı konusunda sayılı uzmanlardan biri olmasının yanında, kişisel olarak sahip olduğu bu patentler de Scott’u stratejik bir transfer haline getiriyor.

19 Yıldır sistem tasarlayan ve özellikle ara bağlantılar konusunda uzman olan Steve Scott’un Cray X1 Paralel Vektör Bilgisayarı, SeaStar ara bağlantısı üzerindeki anahtar tasarımları onu Google için önemli bir transfer yapıyor.

Peki neden? Google dünya üzerindeki en büyük sunucu çiftliklerine sahip, bu bilgisayarların ara bağlantıları da çok büyük bir darboğaz oluşturuyor. Hem sunucular, hem de süper bilgisayarlar üzerinde sistemlerin etkin bir biçimde birlikte çalışması için gereken ileri teknolojiler de Scott’tan soruluyor. Bu transfer Google’ın ileri süper bilgisayar projelerinden tutun da mevcut altyapısının gücünü kullanmada çok daha etkin çözümler geliştirmesine kadar uzanan geniş bir çerçevede büyük önem taşıyor.