Anasayfa Haber The Washington Post Satıldı!

The Washington Post Satıldı!

Washington Post

Amerika’nın önde gelen medya kuruluşlarından biri olan The Washington Post, Jeff Bezos tarafından satın alındı

The Washington Post gazetesi sadece Amerika’nın değil, tüm dünyanın takip ettiği son derece köklü bir kaynak. Geçtiğimiz 80 yıl boyunca Graham ailesine ait olan medya kuruluşu, 80 yıllık sahiplerine artık veda ediyor. Çünkü The Washington Post, Amazon‘un kurucusu ve sahibi olan Jeff Bezos tarafından geçtiğimiz saatlerde satın alındı.

Gazetenin kendi haberine göre Bezos, The Washington Post ve ilgili markaları 250 Milyon Dolarlık bir fiyata satın aldı. Gazetenin yayın yönetmeni Donald Graham tarafından bu yılın başlarında gizli bir şekilde satışa çıkarılan gazete, geçtiğimiz aylarda pek çok medya devi tarafından satın alınmak istendi. Ancak mücadelenin kazananı Jeff Bezos oldu.

Jeff Bezos’un bu markayı Amazon adına değil, kendi adına satın alması da haberin dikkat çeken bir diğer detayı. Gazetecilik sektörünün kendisi için “keşfedilmemiş bölge” olduğunu açıklayan Bezos, önceliğinin halen Amazon.com’da olduğunu da belirtti.

The Washington Post şimdilik mevcut kadrosuyla yayına devam ediyor. Ekibin 2,000 kişiden oluşan kadrosunda değişiklik yapılıp yapılmayacağı da henüz belli değil.