Anasayfa Mobil Whatsapp’da Büyük Yenilik!

Whatsapp’da Büyük Yenilik!

Whatsapp'da sesli görüşme devri başladı.

Android ve iOS kullanıcılarının favori uygulamalarından Whatsapp, sesli mesajlaşma özelliğine kavuştu! İşte bu özelliğin cep telefonundaki çalışma şekli…

Whatsapp'da sesli görüşme devri başladı.
Whatsapp’da sesli görüşme devri başladı.

MSN devri de tıpkı ICQ gibi kapanıp yerini Facebook Chat’e bırakmıştı. Ancak mesajlaşma uygulamaları devrinin kapanmadığını ortaya koyan yazılımlardan birisi inanılmaz popülerliği ile Whatsapp oldu. Şimdi sesli mesajlaşma özelliği de eklenen uygulamada bir tuşa basıp, basılı tutarak konuştuktan sonra mesajı sadece tuşu bırakarak yollamak mümkün.

Yaklaşık 6 aydır bu özellik üzerinde çalıştıklarını açıklayan Whatsapp yetkilileri, uygulamanın telefon konumunu algılayarak ses düzeyini otomatik ayarladığını belirtiyorlar. Telefonun kullanıcıya olan uzaklığı, kulakta mı yoksa göz hizasında mı tutulduğuna göre uygulama kendisini ayarlıyor.

Bu özellik farklı ülkelerde, farklı zamanlarda kullanıma girecek. Özellikle WeChat gibi sağlam rakiplerin bulunduğu mesajlaşma uygulaması pazarında yakında yepyeni özellikler görebileceğiz. Bunlar içerisinde ses Instagram’ı olarak değerlendirebileceğimiz arkaplan ve ses düzenleyen filtreler yer alıyor. Arkaplan fon müzikleri, ses değiştiriciler de sahte mesajlaşmalar için kullanılıyor.

Aylık 300 milyon aktif kullanıcısı olduğunu açıklayan Whatsapp, reklam göstermemesine ve ücret almasına karşın popülerliğini koruyor.