Anasayfa Haber Linux’taki Hırsızın Eline Dikkat!

Linux’taki Hırsızın Eline Dikkat!

penguin

Linux kullanıcılarını tehdit eden yeni bir trojan geliştiriliyor.

Linux kullanıcıları eskiden beri kendilerini hedef alan pek fazla zararlı yazılım olmamasının keyfini sürmüştür. Tıpkı Apple kullanıcıları gibi, onlar da uzun süre azınlıkta kaldıklarından, virüs yazanların hedefine girmemişlerdi. Ne var ki, tıpkı MacOS gibi, Linux işletim sistemi de son yıllarda giderek artan bir kullanıcı kitlesine kavuştular. Ücretsiz ve güvenli bir alternatif işletim sistemi arayan özel ve tüzel kullanıcılar, giderek artan sayılarda farklı Linux sürümlerine geçiş yapıyor.

Tabii bu durum kötü niyetli yazılım üretenlerin de dikkatini çekmiş durumda. Rusya kökenli organize suç örgütleri özellikle bankacılı işlemlerine musallat olan, kullanıcıların bilgilerini çalıp, hesaplarını boşaltan trojan türü yazılımların ana kaynaklarından biri. Siber güvenlik firması RSA tarafından verilen bilgilere göre, Hand of Thief (Hırsızın Eli) adı verilen yeni bir trojan yazılımı halen organize suç dünyasında büyük ilgi görüyor. Organize virüs yazılımcıları tarafından geliştirilmekte olan bu trojan, özellikle Linux kullanıcıların bilgisayarlarına sızmak ve bankacılık bilgilerini çalmak üzere hazırlanıyor.

İşin ilginç tarafı, bu yazılımı hazırlayanların işe gerçekten de çok profesyonelce yaklaşıyor olmalarıdır. Halen geliştirilme aşamasında olan yazılımı pazarlamak için pazarlamacılar tutan ve bayiilerle anlaşan suçlular, 2000 dolar karşılığında teknik destek ve güncelleme hizmeti bile sunuyorlar! Yazılımın geliştirilmesi tamamlandığında yeraltı pazarındaki fiyatının 3000 dolara çıkması beklenen Hand of Thief, daha şimdiden neredeyse bilinen tüm Linux sürümlerinde çalışabilir durumdaymış. Yani Linux kullanıyorsanız, kendinizi çok fazla güvende hissedip tedbiri tamamen elden bırakmak pek iyi bir fikir değil!