Anasayfa Haber Intel Tahttan Düştü

Intel Tahttan Düştü

Yapılan en son piyasa değerlendirmelerine göre Qualcomm artık Intel’den daha değerli bir şirket.

Masaüstü ve dizüstü bilgisayar pazarının yanında sunucular gibi daha birçok alanda lider konumda bulunan, buna karşın akıllı telefonlarda henüz kendine doğru düzgün bir yer edinememiş olan Intel, şirket değeri sıralamasında tahtı Qualcomm’a kaptırdı.

“Standard & Poor’s”un S&P 500 piyasa değeri sıralamasına göre Qualcomm, Intel’i bir basamak geride bırakarak 29. sıraya yükseldi. Piyasa değeri, firmanın hisselerine borsa tarafından verilen değerinin karşılaştırılması sonucu ortaya çıkıyor. Bu karşılaştırma da iki hisse arasındaki değer farkını hesaplamada önemli bir rol oynuyor.

Son verilere göre Qualcomm’un piyasa değeri 113.82 milyar dolar. Öte yandan Intel 111.85 milyar dolar değerinde.

Aslında Intel de artık rakibinin AMD olmadığının farkında. AMD ise akıllı telefon pazarı gelişmeden çok daha önce elindeki mobil yonga bölümünü başka bir firmaya satmıştı. Şimdi ise tekrar akıllı cihazlara girebilmek için uğraşıyor. Öte yandan Intel’in bazı başarıları yok değil. Ülkemizde de satışa sunulan ASUS Fonepad, Intel Atom işlemci kullanıyor ve gayet iyi optimize edilmiş bir cihaz. Fakat firmanın akıllı telefonlarda daha çok yer edinebilmesi için özellikle Watt başına performans konusunda aşması gereken bazı engeller var.