Anasayfa Makale Çözüm: Girilen ürün anahtarı yükleme işleminde kullanılabilecek hiçbir Windows görüntü dosyasıyla eşleşmiyor.

Çözüm: Girilen ürün anahtarı yükleme işleminde kullanılabilecek hiçbir Windows görüntü dosyasıyla eşleşmiyor.

windows8ürünanahtarıeslesmiyor3

Dizüstü bilgisayarınıza Windows 8 ürün anahtarınızı giremiyor musunuz? Rehberimizde bu sorunu çözüyoruz:

Daha önceki makalelerimizde Windows 8 kurulumunu UEFI moduna nasıl uyumlu hale getirebileceğimizi anlatmıştık. Eğer şu anda elinizde eski, daha önce Windows 8 kurulmamış bir UEFI destekli dizüstü bilgisayarınız varsa şanslısınız. Kurulumu hemen yapabilirsiniz. Ancak bir kesim kullanıcı, yani daha önceden Windows 8 yüklü bir bilgisayara sahip olanlar bazı problemlerle karşılaşabiliyor.

Elbette bu sorunlar aşılamayacak türden değil. Birçok kullanıcı da dizüstü bilgisayarlarında herhangi bir değişiklik yapmadan, ürünlerini rahatlıkla kullanabilmekten kuşkusuz çok mutlu olacaktır. Bu değişiklikler içerisinde ise Dual Boot, temiz kurulum, HDD bölümleme gibi metodlar bulunmakta.

Peki sistemimiz ile ilgili herhangi bir sorunla karşılaştığımızda ne yapacağız? Örneğin, disk alanını kendi isteklerimiz doğrultusunda değiştirmek istediğimizde ya da 10 GB’lık kurtarma alanını görmek sinirlerimize dokunduğu anda ne yapmamız gerekecek? Elbette tek cevap, bu konuya ilişkin sonuca varana kadar tüm UEFI ve BIOS ayarlarını kurcalamak olacaktır.

Eğer gerçek Windows 8 ürün anahtarınızı ayrı bir biçimde öğrenmediyseniz, kesinlikle önceden yüklü gelen Windows 8 bölümünü silmeyin!

Ubuntu 12.10’u kurarak Dual-Boot yapmak isterseniz, karşınıza bir engel çıkıyor. Zira Ubuntu, Windows’un tezahür ettiği herhangi bir yerde kullanılabilir değil. Bu bağlamda Secure Boot kapalı bir biçimde temiz kuruluma ihtiyaç duyuyoruz.

Kendinize UEFI destekli bir Windows 8 medyası hazırlayıp, kuruluma geçiş yaptığınızda ise maalesef devam etmenizi engelleyen bir sorun ile karşı karşıya kalıyorsunuz. Karşılaştığınız ekranda ise yüklemeye çalıştığınız Windows sürümünün mevcut ürün anahtarınız ile eşleşmediği şeklinde:

Girilen ürün anahtarı yükleme işleminde kullanılabilecek hiçbir Windows görüntü dosyasıyla eşleşmiyor. Farklı bir ürün anahtarı girin.

Ancak hiçbir anahtar giremeden bu hata ile karşılaşıyorsunuz ve kurulum size iptal etmeniz dışında bir seçenek tanımıyor. Bu sorun daha önce Windows 8 kurulu gelen tüm dizüstü bilgisayarlarda yaşanıyor. Ayrıca Legacy BIOS ya da UEFI modları arasında geçiş yapmanız da herhangi bir şey değiştirmiyor.

Peki Bu Sorunun Arkasında Yatan Neden Ne?

Aslında cevabı gayet basit bir soru. Siz temiz bir Windows 8 kurulumu yapmaya çalıştığınızda, kurulum direk olarak ürün anahtarını BIOS’ta arıyor. Ancak bulduğu ürün anahtarı sadece sizin dizüstü bilgisayarınıza özel bir anahtar olmasından ötürü kurulum ile eşleşmiyor.

Windows 8 Temiz Kurulum Esnasında Ürün Anahtarı Uyuşmuyor Sorunu

Bu bağlamda yapmanız gereken yine oldukça basit. Eğer Legacy BIOS kullanıyorsanız, kurulumunuzu Win7 USB/DVD Tool programı ile yapmanız gerekiyor. Eğer UEFI kullanıyorsanız da yazımızın başında belirttiğimiz gibi UEFI uyumlu bir medya yaratmanız gerekiyor. İki metod arasındaki farksa, biri FAT32 formatındayken, diğerinin NTFS formatında olması.

Ne Yapmamız Gerekiyor?

Yapmamız gereken şey, Windows 8 kurulumuna ürün anahtarımızı manuel olarak entegre etmek. Bunu yapabilmek için ise BIOS’tan ürün anahtarımıza ulaşmamız gerekmiyor. Hemen göz atalım:

windows8ürünanahtarıeslesmiyor4

  • PID adında bir not defteri oluşturalım.
  • Yarattığımız not defterini açalım ve aşağıdaki değerleri girelim.

windows8ürünanahtarıeslesmiyor1

  • Burada yapmanız gereken tek şey ”xxxxx”li kısımları kendi ürün anahtarınız ile değiştirmek.
  • Oluşturduğumuz dosyayı kaydedip, X:Sources kısmına kopyalıyoruz. Buradaki X ise Windows 8 kurulumunun varolduğu medyanın harfi. (F, G, I gibi.)

Mevcut ürün anahtarınızı nasıl öğreneceğinize ise buradan erişebilirsiniz.