Anasayfa Haber Facebook, Tercüme Yapması İçin Firma Satın Aldı!

Facebook, Tercüme Yapması İçin Firma Satın Aldı!

Facebook, Mobile Technologies firmasını satın aldı.
Facebook, Mobile Technologies firmasını satın aldı.
Facebook, Mobile Technologies firmasını satın aldı.
Facebook, Mobile Technologies firmasını satın aldı.

Facebook, sosyal medya akışında otomatik tercüme yapması için Mobile Technologies firmasını satın aldı.

Facebook, geçtiğimiz Pazartesi günü Mobile Technologies firmasını satın aldığını açıkladı. Mobile Technologies, Jibbigo adlı uygulamanın arkasındaki firma.

Jibbigo 2009 yılında yayınlanmıştı. Uygulama 25 farklı dil üzerinde ses tanımlaması yaparak, sözcükleri metne çeviriyor. Daha sonra çevrilen metini de sesli olarak okuyabiliyor. Uygulama iOS ve Android işletim sistemleri için var. Mobile Technologies, offline tercüme paketleri satarak Jibbigo üzerinden iyi bir miktar kazanç sağlıyor.

Facebook, Mobile Technologies firmasına ne kadar ödediğini açıklamadı. Satın alma işlemi tamamlandıktan sonra firma mühendislerinin, Facebook ofisine geçeceği söyleniyor.

Sosyal medya devinin yetkili isimlerinden Tom StockyDünya’yı daha açık ve birbirine bağlı hale getirmeyi kendimize görev edindik. Her ay milyarlarca insan Facebook kullanıyor. Kullanıcılarımızı birbirine bağlı tutmak için daha fazla çalışmaya gayret ediyoruz” dedi.

Ses tanıma teknolojisinin ve tercüme yazılımının Facebook’a nasıl entegre edileceğine dair henüz bir bilgi yok. Ancak kullanıcıların Ana Sayfalarında çıkan farklı dillerdeki metinleri, kendi lisanlarına otomatik olarak çevirebilmeye imkan sağlayacağı düşünülüyor.

Facebook hali hazırda, Microsoft’un Bing tercüme programını kullanıyor. Yazılımın daha verimli hale getirebilmesi için Mobile Technologies gibi konu hakkında uzman bir firmayı, yardımcı kuvvet olarak eklemiş oldu.