Anasayfa Haber Microsoft’tan Yeni Çevreci Servis!

Microsoft’tan Yeni Çevreci Servis!

microsoft greener it chalenge

Microsoft, doğayı önemsediğini göstermek için çevreci bilgisayar toplama servisi açtı.

Ünlü teknoloji devi Microsoft, son zamanlarda yazılımdan çok donanım konusuna odaklanmış durumda. Bu değişim Microsoft için doğa konusunda zorlayıcı olabiliyor. Zira daha fazla donanım daha fazla çevre kirliliği anlamına geliyor. Microsoft ise yeşili koruduğunu göstermek ve çevrecilerle arasını hoş tutmak için yeni bir servis oluşturdu.

Greener IT Challenge adındaki bu yeni servis; özellikle sıfırdan bilgisayar toplamak isteyenlere, nasıl çevreye minimum zararlı bilgisayar toplanacağını öğretmeyi hedefliyor. 5 aşamalı video eğitimden sonra kullanıcıları bir teste sokan bu servis, sadece nasıl bilgisayar toplanılacağını değil, aynı zamanda kullanım süresi biten donanım parçalarının doğaya zarar vermeden nasıl ortadan kaldırılabileceğini de gösteriyor.

Microsoft Green Blog, yaptığı en son açıklamayla, söz konusu PC’ler ve donanım parçaları olduğunda çevre için yeterince bilinçli olduklarını açıkladı. Ayrıca 2013 finansal yılında şimdiye kadar 37,000’den fazla PC’yi geri dönüşüme kazandırdıklarını belirtti.

Microsoft Greener IT Challenge sitesine ulaşmak için tıklayınız.