Anasayfa Haber 2017 Mobil Dünyasına Dair Tahminler

2017 Mobil Dünyasına Dair Tahminler

AppsEverywhere

Juniper Research adlı analiz firması, önümüzdeki yıllarda yaşanacak mobil harcamalar ile ilgili tespitlerini yayınladı.

Mobil uygulamalara harcadığımız paralar gün geçtikçe artmaya devam ediyor. Google Play Store ve Apple App Store tarafından şimdilik domine edilen mobil uygulama pazarı, Juniper Research adlı analiz firmasına göre henüz en büyük atılımını gerçekleştirmedi.

İngiltere kaynaklı analiz firması Juniper Research’e göre, 2017 yılında mobil cihazlardan yapılan uygulama alışverişleri 75 Milyar Dolar’a ulaşacak. Ayrıca uygulama içi satın almaların da %75 oranında artması bekleniyor.

Mobil oyun endüstrisinin, mobil uygulama pazarında en büyük paya sahip olacağını söyleyen analiz firması, 75 Milyar Dolarlık gelirin %32’sinin sadece oyunlar tarafından kazanılacağını açıkladı. Böylece mobil oyun sektörü, diğer kategorilerdeki uygulamaları tamamen geride bırakmış olacak.

Juniper Research, tablet satışlarının da hızla artacağını açıkladı. Bu yıl elde edilen 7,8 Milyar Dolarlık tablet satışının 2017’de 26 Milyar Dolar’a ulaşacağını da belirtti.

Pek de fazla uçuk görünmeyen bu büyüme miktarının en büyük sağlayıcısının uygulama içi satın almalar olacağı belirtildi. İngiltere merkezli firma, 2017 yılındaki mobil uygulama gelirinin sadece %25’inin hali hazırdaki ücretli uygulamalardan kazanılacağını da ekledi. Juniper Research, uygulama içi satın almaların bu derece artmasının nedeni olarak, ücretsiz uygulamaların dahi reklamlarla istenilen gelire ulaşabilmesini gösterdi.

Analiz firması sadece uygulamalar ile ilgili değil, uygulama marketleri ile ilgili de çeşitli öngörülerde bulundu. Buna göre App Store ve Google Play Store tarafından domine edilen bu mobil uygulama pazarı, Microsoft ve Amazon’un artan katılımıyla tam bir rekabet ortamına dönüşecek.