Anasayfa Haber Intel’e Göre PC Pazarında Hala Gelecek Var

Intel’e Göre PC Pazarında Hala Gelecek Var

PC Pazarı arka planda kalmış olmasına rağmen uzun bir süre daha ayakta kalacak.
PC Pazarı arka planda kalmış olmasına rağmen uzun bir süre daha ayakta kalacak.
PC Pazarı arka planda kalmış olmasına rağmen uzun bir süre daha ayakta kalacak.
PC Pazarı arka planda kalmış olmasına rağmen uzun bir süre daha ayakta kalacak.

Intel, PC pazarı hakkında yaptığı araştırma sonuçlarını paylaştı.

Ultrabook üreticisi birçok firma geçtiğimiz günlerde bir etkinlikte toplandı. Acer, Lenovo, Dell, Toshiba ve Sony gibi ağır topların bulunduğu etkinlikte Intel’in Core işlemci serisinin güçlendirdiği ürünler tanıtıldı. Özellikle Dell XPS 12 ve Lenovo Yoga bu etkinlikte ilgiyi üzerinde topladı.

Intel bu etkinlik sırasında yaptığı bir PC pazarı araştırmasını sundu. IDC firmasının yardımıyla yapılan araştırmada Haziran ayı içerisinde 3.977 ABD vatandaşına PC pazarı hakkında sorular soruldu. Birçoğuna göre pazarın şu anki durumu itibariyle PC satın almak için en iyi zaman olduğu gösterildi.

Ortaya çıkan araştırma sonuçlarında ilgi çekici başlıklar bulunuyor:

  • Araştırmaya katılanların %97’si PClerin halen en iyi seçenek olduğunu düşünüyor.
  • Katılımcıların %41’i önümüzdeki yıl yeni bir PC almayı planlıyor.
  • PC kullanımının günlük bir ihtiyaç olduğu düşünülüyor. Böyle düşünenlere 1 hafta boyunca PClerine erişimini kaybetmeleri durumunda ne verecekleri soruldu. %73 antrenman sürelerini, %71’i tatlı ve şekerlemeleri, %65’i kafeini, %58’i Televizyonlarını, %33’ü arabalarını verebileceklerini söyledi.
  • Araştırmaya katılan kullanıcıların haftanın 43 saatini herhangi bir teknolojik cihaz (PC, tablet, akıllı telefon, oyun konsolu) başında geçirdikleri ortaya çıktı. Bu sürenin 21 saatini ise sadece PC başında harcıyorlar.

Intel’in araştırması ortalama bir tüketicinin, bir bilgisayarı dört yıl boyunca kullandığı ortaya çıktı. Bunun sebebinin ise gelişen teknolojiye yetişmekte zorlandıklarından kaynaklandığı belirtildi. Bu sürecin sonunda tüketici toptan yeni bir PC satın almak için harekete geçiyor.

Tablet ve akıllı telefonların kullanımı, tüketicilere kolay geliyor. İşletim sistemi ne olursa olsun 1 hafta içerisinde alışılabiliyor. IDC’ye verilen bilgiler arasında hem mobil cihaz hem PC kullanıcıları da mevcut. Bu kişilerden %83’ü PC programlarıyla daha yaratıcı ürünler çıkardıklarını savunuyor.

Son yıllarda tablet ve akıllı telefon başta olmak üzere mobil cihazların yükselişini izliyoruz. PC pazarı bir süredir arka planda kalmış olabilir. Ancak tüketiciler, ellerindeki PClerden memnunlar ve teknolojiye yetişemeseler bile en azından 1 bilgisayara sahip olmak istiyorlar. Yani her ne kadar karşımızda tablet ve akıllı telefonların domine etmeye başladı bir elektronik pazar olsa da, kullanıcılar PClerden çok hem de çok uzun bir süre vazgeçmeyecek gibi gözüküyor.