Anasayfa Haber Sony’nin 4K Arenası’ndaki Rakibi Belli Oldu

Sony’nin 4K Arenası’ndaki Rakibi Belli Oldu

Redray Medya Oynatıcı'nın üzerindeki kırmızı göz 2001: Uzay Destanı'ndaki Hal 9000'i andırıyor.
Redray Medya Oynatıcı’nın üzerindeki kırmızı göz 2001: Uzay Destanı’ndaki Hal 9000’i andırıyor.

Ufak bir firma olan Odemax, 4K TVler için getirdiği çözümler ile sağlam alternatifler sunuyor.

Sony, 4K televizyonları ve medya oynatıcıları pazarda gazlamaya çalışıyor. Yeni Ultra HD Televizyonları destekleyebilmesi amacıyla, medya oynatıcılar da önemli bir yer tutuyor. Sonuçta ortada ürün olmadığı sürece Ultra HD TV kullanmanın bir anlamı yok.

Bu sebepten ötürü Odemax isimli ufak bir firma, yeni geliştirdiği ürünü kullanıcılara sundu. Bu da Sony’nin medya oynatıcısına karşılık bir alternatif olarak pazardaki yerini aldı.

Odemax, büyük firmalarla anlaşmak yerine daha ufak çaplı seçenekler sunuyor. Red Digital Cinema adı verilen platformu üzerinden bağımsız filmler indirilebiliyor. Yüksek kalitede hazırlanan Redray Player isimli medya oynatıcısı 1080p ve 720p yayın desteği sağlıyor. Şu an Odemax’ın sunduğu 50’den fazla bağımsız film var. 11 Temmuz’da Beta olarak yayınlanan platformdaki filmler artmaya devam ediyor.

Redray Medya Oynatıcı

Sony’nin 4K medya oynatıcısı 699 Dolar’a satılıyor. İçerisinde yüklü olarak 10 film geliyor. Redray Player bir alternatif olarak sunulmasına karşılık 1.750 Dolar etiket fiyatına sahip. Ucuz değil; ancak 4K televizyonların pazar fiyatları düşünüldüğünde, devede kulak kalıyor.

Odemax sözcüleri, kullanıcı yelpazesini genişlettikçe yeni seçenekler de sunacağını müjdeledi. Şu an sadece ufak bağımsız filmler sunuyor. İlerleyen süreçte büyük firmalarla da anlaşma yapılacağı söylendi.