Anasayfa Haber Zuckerberg’in Duvarına İzinsiz Paylaşım Yapıldı

Zuckerberg’in Duvarına İzinsiz Paylaşım Yapıldı

Mark Zuckerberg'i ve Facebook mühendislerini şaşırtan gelişme.
Mark Zuckerberg'i ve Facebook mühendislerini şaşırtan gelişme.
Mark Zuckerberg'i ve Facebook mühendislerini şaşırtan gelişme.
Mark Zuckerberg’i ve Facebook mühendislerini şaşırtan gelişme.

Filistinli bir kullanıcı bulduğu hatayı Facebook yetkililerin gözüne sokmak için Zuckerberg’in duvarında paylaştı!

Dünya’nın en çok kullanılan sosyal medya platformu Facebook, son yıllarda güvenlik önlemlerini artırdığına dair yeni bilgiler paylaşmıştı. Açıklanan saydamlık raporları ve güvenlik raporları neticisinde kullanıcıların kendilerini güvende hissetmeleri sağlanmıştı. Ancak yeni çıkan bir haber hem kullanıcıları hem de Zuckerberg’i şaşırttı.

Güvenlik araştırmacısı olarak çalışan Khalil Shreateh, Facebook’ta bulduğu bir açığı blog sayfasına taşıdı. Daha sonra bu hatayı Facebook yetkililerine bildirdi. Hata ise arkadaş listesinde bulunmadığınız bir kişinin duvarına açıkça paylaşım yapabilmenize olanak sağlıyordu. Ancak yetkililerden bu durumu pek önemsemedi.

Shreateh, ikinci kere yetkililere bilgilendirme mesajı attı. Ancak çabası bu sefer de başarıszlığa uğradı. Facebook’un Shareateh’i kaale almaması onu yıldırmadı. Dikkat çekebilmek amacıyla, keşfettiği hatayı Mark Zuckerberg üzerinde denedi. Facebook’un kurucusunun duvarında arkadaşı olmadığı halde paylaşım yaptı.

Bu durum tabi Facebook mühendislerini harekete geçirdi. Shareateh’in Facebook hesabı geçici süreliğine bloke edildi. Hata hızla giderildi ve paylaşım Zuckerberg’in duvarından kaldırıldı. Hatayı bulan ve Facebook yetkililerine göstermek için çaba harcayan Shareateh’e ise bir teşekkür e-maili bile atılmadı.

Facebook bu tarz hatalar bulan kullanıcılara 500 Dolar’lık bir ödül veriyor. Shareateh’in aldığı tek ödül ise hesabının bloke edilmesi oldu.

Khalil Shreateh’in blog sayfasına ve Facebook yetkilisiyle mesajlaşmasına buradan ulaşabilirsiniz.

İlginizi çekebilir:

Facebook Zaman Tüneli Gizlilik Ayarları Rehberi

Facebook Home Video İnceleme

Ünlülere Özel Facebook Uygulaması

Facebook hakkında bütün Technopat haberleri