Anasayfa Haber CIA 51. Bölge’nin Varlığını Kabul Etti!

CIA 51. Bölge’nin Varlığını Kabul Etti!

51. Bölge'nin varlığı CIA'nın yayınladığı bir rapor ile gerçekliğe kavuştu.
51. Bölge'nin varlığı CIA'nın yayınladığı bir rapor ile gerçekliğe kavuştu.
51. Bölge'nin varlığı CIA'nın yayınladığı bir rapor ile gerçekliğe kavuştu.
51. Bölge’nin varlığı CIA’nın yayınladığı bir rapor ile gerçekliğe kavuştu.

Neredeyse yarım yüzyıldır bir komplo teorisi havuzuna dönüşen 51. Bölge sonunda gerçekliğe kavuştu.

ABD’nin Nevada çölünün altına gizlendiği varsayılan 51. Bölge (Area 51) sonunda CIA tarafından kabul edildi. Gizli servis, 51. Bölge’nin kuruluşunu ve yapılan deneyleri içeren 335 sayfalık bir rapor yayınladı.

George Washington Üniversitesi’ne bağlı Ulusal Güvenlik Arşivi bu rapora ulaştı ve Bilgi Özgürlüğü Yasası gereğince geçtiğimiz hafta halka paylaştı. Şimdiden belirtelim, rapor içerisinde herhangi bir uzaylı aktivitesi yok!

Rapora göre 51. Bölge, Las Vegas’ın kuzeybatısında kalan ve resmi olarak Groom Lake adı verilen bölgeye kuruldu. İlk kez CIA tarafından 1950li yıllarda kurulan bölge, çeşitli hava araçları ve füzeler için araştırma merkezi olarak kullanıldı. Bu füzelerden en bilindik olanı U-2 roketleri oldu.

Ulusal Güvenlik Arşivi’nden Jeffrey RichelsonABD hükümeti, araştırmalarının Sovyet Birliği tarafından keşfedilmesini istemedi. Bu yüzden 51. Bölge uzun bir süre gizli kaldı” dedi.

Rapor içerisinde testlerde görev almış pilotların isimleri de bulunuyor. Görevler ve gizlilik içerisinde yürütülmüş araştırmalar hakkında da bilgi var.

Yayınlanan rapora göz atmak isterseniz buradan pdf uzantılı dosyasına ulaşabilirsiniz.