Anasayfa Mobil HTC Güncelleme Politikasına Aynen Devam

HTC Güncelleme Politikasına Aynen Devam

HTC Desire 500

HTC Yeni dönemde Robert Downey Junior ile büyük bir değişim yaşanacağını, telefonlar için yazılım güncelleme politikasına ise aynen devam edileceğini açıkladı…

HTC One Mini ve HTC Desire 500'ün yanında Change kapmanyası tanıtıldı
HTC One Mini ve HTC Desire 500’ün yanında Change kapmanyası tanıtıldı

21 Ağustos 2013 Tarihinde Türkiye’de düzenlenen basın lansmanında HTC’nin yeni dönemi ve telefon modelleri tanıtıldı. HTC One Mini ve HTC Desire 500 akıllı cep telefonları bu tanıtımda görücüye çıktı. Henüz fiyat açıklanmasa da bu telefonları Eylül ayı ortası ve muhtemelen sonlarında piyasada görebileceğiz. HTC One Mini ve HTC Desire 500 ön incelemelerini ise çok yakında Technopat’ta bulabileceksiniz.

HTC One Mini
HTC One Mini
HTC Desire 500
HTC Desire 500

HTC’nin Türkiye ve Güney Doğu Avrupa yöneticileri yeni lansmanda HTC’nin genlerinde değişimin olduğunu ve şirketin 1998’de başlayan cep telefonu serüveninde pek çok ilke imza attığını belirttiler. Sense arayüzü, Zoe galeri fonksiyonları, Ultrapiksel kamera, alüminyum gövde ve tasarım, ses kalitesi gibi özelliklerin üzerinde durulduğu lansmanda HTC One’ın başarısı vurgulandı. HTC One Mini modelinin ince uzun tasarımıyla yeni Apple iPhone’un ince uzun tasarımının karşısına Android işletim sistemli bir rakip olarak konumlandırıldığı da çıkan sonuçlar arasında.

HTC Desire 500 modelinin orta segmentte rekabeti arttıracak özellikleri vurgulandıktan sonra basından gelen sorular cevaplandı. Özellikle şirketin yeni reklam yıldızı, hatta kampanya koçu ve ortağı Robert Downey Jr.‘a yaptığı yatırım sorgulandı. Ünlülerle yapılan bu tür çalışmaların geçmişteki başarısı sorgulanıyor ancak HTC bu kampanyaya çok güveniyor. Geçtiğimiz yıl 1 milyar doların üzerinde olan tanıtım ve pazarlama bütçesi kadar bütçe, sadece bu yeni kampanyaya harcanacak. HTC bu lansmanda değişimi defalarca vurguladı.

HTC'nin yeni yıldızı Robert Downey Junior ve yeni HTC açılımları: "Hold The Cat, Happy Telephone Company"

Hippie Troll Carwash
Hippie Troll Carwash

HTC’nin Güncelleme Politikasında Değişim Yok

Sorulan önemli sorular arasında HTC’nin orta ve alt segmentteki telefon modellerinde geciken yazılım güncellemeleri yer aldı. Değişim defalarca vurgulanmasına karşın yazılım güncellemeleri konusunda şirketin “Hazır olduğunda ve uygun gördüğümüzde güncelleme çıkartacağız” politikasının aynen korunması dikkat çekti. Özellikle Android işletim sistemi ile Sense arayüzünün yeni sürümlerde test sürecinin uzun sürdüğü vurgulandı. HTC yetkilileri burada yazılım güncellemelerinin çok iyi test edildiğini ve gerekli sıklıkta yapıldığını vurguladılar.

Lansmanda diğer öne çıkan noktalar pazar payının iki katına çıktığı açıklaması, tüketicilerin HTC kullandıktan sonra tavsiye oranının yüzde 94’e ulaştığı (HTC One modeli) oldu. Pazar payının iki katına çıktığı açıklanırken tam bir istatistik sunulmadı ancak yüzdelik dilimde çift haneye yani yüzde 10’a yaklaştığı parantez içerisinde söylendi. HTC’nin lansman açıklamalarına bakarsak firma şu an kendisini cep telefonu pazarında 3. konumda görüyor.

HTC One Mini
HTC One Mini
HTC One Mini
HTC One Mini
HTC Desire 500
HTC Desire 500