Anasayfa Haber LG’den Yeni Q-HD Ekran

LG’den Yeni Q-HD Ekran

lg-display-580x317

LG, mobil cihazlarında kullanmayı düşündüğü yeni büyük ekranını tanıttı.

Akıllı telefon pazarı, gün geçtikçe büyüyor ve bu büyüme sadece satış miktarıyla sınırlı değil. Akıllı telefonlar, ekran boyutu olarak son zamanlarda ciddi bir büyüme yaşıyor. Samsung’un Galaxy Note ve Galaxy Mega serileri bunun en canlı örneği. Mobil pazarda istediği yere bir türlü ulaşamayan LG ise kozunu bu sefer büyük ekranlarda denemeyi düşünüyor.

LG, yeni telefonlarında kullanacağı ekranları tanıttı. 2566×1440 gibi oldukça iddialı çözünürlüğe sahip bu ekranlar, quad HD olarak bilinen Q-HD özelliği taşıyor. 5.5 inçlik ekranın her bir inçlik bölümüne tam olarak 538 piksel düşüyor.  Bu tarz bir görüntü kalitesi, 9.7 inçlik ekranlarda kullanılan Retina ekranların pabucunu dama atabilir.

Bu gelişme heyecan verici. Ancak Apple’ın önceden yaptığı açıklamalar göz önüne alınırsa bu heves kursakta kalacak gibi. Apple, insan gözünün inç başına 350 pikselden daha fazlasını, normal bir mesafede göremeyeceğini açıklamıştı. Yani LG’nin yeni ekranındaki bu özelliği fark etmek için gözünüzü ekrana fazlasıyla yaklaştırmanız gerekebilir.