Anasayfa Haber Google Foxconn’dan Patent Satın Aldı!

Google Foxconn’dan Patent Satın Aldı!

Google, Foxconn ile patent anlaşması imzaladı.
Google, Foxconn ile patent anlaşması imzaladı.
Google, Foxconn ile patent anlaşması imzaladı.
Google, Foxconn ile patent anlaşması imzaladı.

Google, Google Glass için yeni bir patent satın aldı.

Google’ın Foxconn firmasından teknoloji patenti aldığına dair yeni bir haber yayınlandı. Habere göre Google, giyilebilir cihazlar için yeni bir patent aldı. Bahsi geçen patentin Google Glass için alındığı düşünülüyor.

Bu patent anlaşması ABD’de oldukça garip karşılandı. Çünkü ABD merkezli bir firmanın Asyalı firmadan fikri mülkiyet hakları satın alması sıkça görülen bir durum değil. Anlaşmanın finansal detayları ise açıklanmadı.

Foxconn, Hon Hai Precision’a bağlı bir üretim kolu. Geçtiğimiz aylarda Foxconn’un California’da yeni bir fabrika kuracağı açıklanmıştı. Bu fabrika Google için Google Glass cihazlarını üretecek. Foxconn’un hali hazırda en büyük destekçisi Apple firması. Apple neredeyse tüm teknolojik gelişmelerini Foxconn tezgahlarında yaptırıyor.

Uzmanlara göre ilerleyen yıllarda giyilebilen teknolojik araç gereçler, pazardaki payını artıracak. Özellikle Google’ın yeni cihazını pazara sürmesiyle, diğer firmalar bu pazardan pay almak için yarışa girecek.

Foxconn ise aranan firma haline gelmekten memnun. Bu gidişle Foxconn tezgahları tüm dünyaya üretim yapmaya başlayan devasa bir firma olacak.