Anasayfa Haber Kapsama Alanı Dışında Kalma Korkusu: Nomofobi

Kapsama Alanı Dışında Kalma Korkusu: Nomofobi

Mobil çağın yeni hastalığı yükseliyor.
Mobil çağın yeni hastalığı yükseliyor.
Mobil çağın yeni hastalığı yükseliyor.
Mobil çağın yeni hastalığı yükseliyor.

Yapılan yeni bir araştırmaya göre İngilizlerin yarısı Nomofobi hastalığından muzdarip.

Birleşik Krallık’ta yapılan yeni bir araştırmaya göre halkın yarısı Nomofobi adı verilen hastalıktan muzdarip. Nomofobi’nin tanımlaması ise kapsama alanı dışında kalma korkusu anlamına geliyor. No mobile phone phobia (telefonsuz kalma korkusu) cümlesinin kısaltılmış hali olarak Nomophobia kullanılıyor.

Güvenlik araştırma firması AppRiver’ın yaptığı araştırmaya göre İngiliz mobil kullanıcıların %42’si telefonları konusunda saplantılı. Telefonlarını sahil kenarına giderken yanında götürüyorlar. Her 5 kişiden 1’i yatmadan önce mutlaka e-maillerini cep telefonu aracılığıyla kontrol ediyor.

Bir kısım kullanıcı randevu sırasında e-maillerini ve diğer sanal posta servislerini kontrol ediyor. Kadınlar randevu sırasında erkeklere göre %10 daha fazla telefonlarıyla oynuyor. Genel olarak bakıldığında ise kadınların %17’si Nomofobik.

İşin ilgi çekici kısmı ise bu hastalığa sahip olan insanlar kişisel bilgilerinin güvenliğine gereken önemi vermiyor. Birçok platform kişinin ismini, doğum tarihini, cinsiyetini istiyor. Kredi kartı bilgileri, adres bilgileri isteyen online alışveriş siteleri de mevcut. Telefonsuz kalmaktan bu kadar korkmalarına rağmen, telefonları için gerekli olan güvenlik önlemlerini almaktan acizler.