Anasayfa Haber Google Taksiciliğe Başlıyor!

Google Taksiciliğe Başlıyor!

Google, yeni alanlara açılmak için taksi işine girmeye karar verdi.
Google, yeni alanlara açılmak için taksi işine girmeye karar verdi.
Google, yeni alanlara açılmak için taksi işine girmeye karar verdi.
Google, yeni alanlara açılmak için taksi işine girmeye karar verdi.

İnternet işinde aradığı parayı bulamayan Google, taksi işine mi el atıyor?

Google, kendi kendini sürebilen arabalar için bir yazılım geliştirdiğini duyurmuştu. Arabalar bir şoföre ihtiyaç duymadan Uber adı verilen yazılım sayesinde, yollarını bulabiliyordu. Google’ın bu insansız teknolojiyi hangi alanda kullanacağı merak konusuydu. Aram motoru devinin yeni duyurusuna göre Uber, Robo-Taksi adı verilen araçlarda kullanılacak.

Kendi kendini sürebilen taksiler, yolcuları alıp belirtilen istikamete bırakabilecek. Bunu da Uber adı verilen mobil yazılım sayesinde halledecek. Google bu yazılım için 258 Milyon Dolarlık bir yatırım yapmıştı.

Google’ın bu teknolojiyi firma olarak üstlenip üstlenmeyeceği merak konusu. Firma Robo-Taxi fikrini hükümetlere ya da özel taksi kuruluşlarına satabilir. İlk açıklamalara göre Google yeni projesini Google Fiber sağladığı şehirlerde kendisi test etmek istiyor. Bu sayede tanıdık bir alandan geri bildirim alınabilecek.

Mercedes-Benz, Nissan ve Toyota gibi otomobil üreticileri bu endüstrinin gelişeceğine inanıyor. Bu firmalar da kendi prototipleri üzerinde çalışıyor. Ancak Google’ın teknolojisine sıcak bakmıyorlar. Çünkü Google bu alanda uzman bir firma değil. Yani otomobil firmaları kendi çöplüklerine gelen yabancı bir horozdan rahatsızlık duyuyor.

Öte yandan Almanya’da çıkan bir habere göre Google, Continental ile bir anlaşma sağladı. Continental, Google’ın bu teknolojisi için özel araçlar üretecek. Google daha önce Uber teknolojisi için Toyota Priusları kullanıyordu. 25.000 Dolar’a malolan araçlara sensörler, kameralar ve bilgisayarları kendileri yerleştiriyordu. Firmanın bu anlaşma sayesinde kazanç sağlayacağı düşünülüyor.

Bu proje Google’ın elinde de patlayabilir. Firma elindeki teknolojiye güveniyor. Şu zamana kadar Uber yüklü araçlardan sadece 2 tanesi ufak kazalara karıştı. Bu kazalarda da herhangi hayati bir yaralanma olmadı.