Anasayfa Haber Sosyal Medyada Erkekler Daha Sinirli

Sosyal Medyada Erkekler Daha Sinirli

Türkiye'de erkek kullanıcılar kadınlara göre daha sinirli paylaşımlar yapıyor.
Türkiye'de erkek kullanıcılar kadınlara göre daha sinirli paylaşımlar yapıyor.
Türkiye'de erkek kullanıcılar kadınlara göre daha sinirli paylaşımlar yapıyor.
Türkiye’de erkek kullanıcılar kadınlara göre daha sinirli paylaşımlar yapıyor.

Yaşar Üniversitesi’nin sosyal medya kullanıcıları üzerinde yaptığı araştırmanın sonuçları açıklandı.

Sosyal medya kullanımı Türkiye’de son 5 yıl içerisinde inanılmaz bir artış gösterdi. Yaşar Üniversitesi Halkla İlişkiler ve Reklamcılık Bölümü öğretim üyesi Özlem Aşman Alikılıç ve araştırma görevlisi Göker Gülay, bu konuda sosyal medya kullanıcıları üzerinde bir araştırma yaptı. Araştırma, insanların sosyal medya platformlarına stres atmak için girdiklerini ortaya çıkardı.

Araştırmada YouTube, Twitter ve Facebook gibi sosyal medya platformlarının en büyükleri seçildi. Twitter kullanıcılarının daha hoşgörülü paylaşımlar yaptığı öğrenildi. YouTube’da ise insanların takma isimler kullanarak, nefret söylemlerinde bulunduğu anlaşıldı. YouTube ve Twitter üzerinde yapılan araştırmaya göre, incelemeye alınan 1.831 yorumda, erkeklerin kadınlara göre daha sinirli ve agresif olduğu ortaya çıkarıldı.

Göker Gülay konu hakkında “Beğenilmeyen veya hoş görülmeyen bir paylaşım nedeniyle tüm sistemin kapatılması anlamsız ve çözüme hitap etmeyen bir tercih olabilir. Ancak sosyal medya araçları içerisindeki kullanıcı denetimlerinin ve şikayet mekanizmasının daha aktif hale getirilmesi gerekiyor” dedi.

Gülay, internetin şu anki yapısının engellenemeyeceğini söylüyor. Bu sebepten ötürü en ufak nefret söyleminde bile büyük firmalara açılan davaların gereksiz olduğu üzerinde duruluyor.