Anasayfa Haber Android Şefi Çinli Firmaya Transfer Oluyor

Android Şefi Çinli Firmaya Transfer Oluyor

Google'ın üst düzey yöneticilerinden Hugo Barra, firmadan ayrılıyor.
Google'ın üst düzey yöneticilerinden Hugo Barra, firmadan ayrılıyor.
Google'ın üst düzey yöneticilerinden Hugo Barra, firmadan ayrılıyor.
Google’ın üst düzey yöneticilerinden Hugo Barra, firmadan ayrılıyor.

Android platformunun önemli isimlerinden biri olan Hugo Barra, Xiaomi firmasına geçiyor.

2008 yılında Google’a katılan ve Android mobil platformu için önemli geliştirmelerde bulunan Hugo Barra’nın Çinli Xiaomi firmasına geçeceği açıklandı. Duyuru Barra’nın kişisel hesabından ve Google Bloglarından yapıldı. Google sözcüsü Barra’nın ayrılığı için “Google’da onu özleyeceğiz. Ancak Android ekosisteminden ayrılmadığı için mutluyuz” sözlerine yer verdi.

Hugo Barra, Android ürünlerinden sorumlu ikinci başkan görevini bırakıp, Xiaomi firmasında işe başlayacak. Firma içerisinde Android’den sorumlu üst düzey yöneticilerden biri olacak. Xiaomi’nin küresel çapta Android platformundan sorumlu ikinci başkanı olarak görev alacak.

Xiaomi, Beijing merkezli akıllı telefon ve tüketiciği elektroniği üreten bir firma. Kuruluş, Barra’nın katılmasına yönelik heyecanlı olduklarını açıkladı. 2011 yılında ilk akıllı telefonlarını piyasaya süren Xiaomi, o dönemden beri büyüme gösteriyor. Özellikle Android cihazlara yönelik çalışmaları mevcut. Ancak firmanın büyüme payı son zamanlarda durmuştu. Çünkü batılı firmalardan kopyalama tekniği ile ürün yelpazesini genişletiyordu. Orijinal fikirler için Barra’ya ihtiyaç duydukları kolaylıkla anlaşılabiliyor.