Anasayfa Haber Android’in Avrupa Pazar Payı Küçülüyor

Android’in Avrupa Pazar Payı Küçülüyor

Avrupa'daki mobil kullanımına dair pazar payları açıklandı.
Avrupa'daki mobil kullanımına dair pazar payları açıklandı.
Avrupa'daki mobil kullanımına dair pazar payları açıklandı.
Avrupa’daki mobil kullanımına dair pazar payları açıklandı.

iOS ve Windows Phone, Avrupa’daki pazar payını artırarak Android’i geride bıraktı.

Kantar Worldpanel ComTech etkinliği sırasında, son akıllı telefon satışları da dikkate alınarak mobil pazar payının büyüklüğü ortaya çıktı. Özellikle Avrupa pazarındaki sıralama değişikliği dikkatlerden kaçmadı. Android işletim sistemi uzun yıllardır Avrupa pazarını domine etmekteydi. Ancak iOS ve Windows Phone, son gelişmeler dahilinde Android’i geride bıraktı.

Birleşik Krallık, Almanya, Fransa, İtalya ve İspanya’daki iOS kullanımı yıl içerisinde %3.1 büyüme gösterdi. Android ise %2.9 oranında kaldı. Öte yandan Windows Phone bu 5 büyük Avrupa kentindeki en büyük gelişmeyi gösterdi. %8.2 büyüme payı ile Avrupa mobil pazarında liderliğe yükseldi.

Sadece Birleşik Krallık pazarına baktığımızda yıl içerisinde iOS pazarının %7.8, Windows Phone’un ise %5 büyüdüğü kaydedildi. Android ise %3.8 payında durakladı. Samsung, Android pazarına son olarak Galaxy S4’ü sunmuştu. Akıllı telefonun satış rakamları yüksek olmasına karşın, Avrupa pazarında son dönemde duraklama yaşadı. Gene de küresel satışlara bakıldığında Android’in satışlarının yüksek olduğu görülüyor.

Etkinlik içerisindeki açıklamara göre ilk defa akıllı telefon satın alan kullanıcıların seçimleri Windows Phone’dan yana oldu. Bu sebeple Windows Phone’un pazar payı büyük bir artış gösterdi.