Anasayfa Haber Windows 8’in Yükselişi Sürüyor!

Windows 8’in Yükselişi Sürüyor!

netapplications 0813

Windows XP, Windows Vista, Windows 7 ve 8: NetApplications’ın aylık yayınladığı raporlar, Ağustos ayının Windows 8 için iyi geçtiğini gösteriyor…

Her ay işletim sistemi pazarının nabzını tutan NetApplications, Ağustos ayı raporlarını yayınladı. En güncel rakamlara göre Windows XP %3 oranında pazar payı kaybederken, Windows 8 %2’lik bir yükseliş yakaladı.

Son duruma göre Windows XP’nin pazar payı %33.66 düzeyinde.  Bu oran, Microsoft’un XP için istediği pazar payı oranından halen çok uzakta. Hatırlarsanız Microsoft, XP’nin pazar payının %10’un altına düşmesi için çalışmalar yapıyordu. 8 Nisan 2014’te XP’ye verdiği desteği tamamen kesecek olan Microsoft, o tarihe kadar XP’nin pazar payını düşürmeye çalışacak.

Windows 8 ise yükselişte. Temmuz’da %5.40 olan pazar payını, Ağustos’ta %7.41’e çekmeyi başarmış.  Windows 8.1’in çıkışıyla bu pazar payının ivmeli bir şekilde artması bekleniyor.

Yükselişte olan tek işletim sistemi Windows 8 değil. Windows 7 de az da olsa yükselişte. Temmuz’da %44.49 pazar payına sahip olan Windows 7,  Ağustos’ta %45’i buldu. Vista ise %4 civarında seyretmeye devam ediyor.