Anasayfa Makale İncelemeler Reeder TV İncelemesi

Reeder TV İncelemesi

Sonuç

reeder tv-1

Donanımsal olarak Reeder TV; 1.2GHz’de çalışan çift çekirdekli Allwinner A10 işlemcisi ve MALI-400MP grafik arayüzü ile, giriş seviyesi tabletlere yakın bir performans sergiliyor. Ürünün temel fonksiyonlarından biri olan 1080p video izleme biraz sorunlu; hafif takılmalar yaşanıyor. 1GB’lık sistem belleği, bellek açlığı çeken Android işletim sistemi için yetersiz. Ancak tarayıcı dahil genel kullanım sırasında, menüler arası geçişler ve yazılım çalıştırmada herhangi bir sorunla karşılaşmadık.

Ürünün WiFi çekimi oldukça başarılı. Modeme 9 mt uzaklıkta ve ve arada iki adet kalın duvar olduğu halde çekim gücü yaklaşık %50 oranında. Bunun yanında 2 adet USB 2.0 bağlantısı, taşınabilir harici sürücü yada USB belleğin sisteme bağlanması için göreve hazır. Aynı şekilde, içine müzik yada resim kaydedilmiş kartlar için kullanılacak SD yuvasını da unutmayalım.

Uzaktan kumandanın kullanımı, ergonomik olduğu kadar hayli eğlenceli. Kısa bir alışma süresinden sonra verimli bir kullanım elde edebildiğimizi söyleyebiliriz. Havada kullanım, standart optik farelerde olduğu gibi zemine bağlı değil, hareket algılamaya dayalı olarak işliyor. Bu yüzden kumandayı ekrana doğru tutmanıza gerek yok, oturduğunuz yerden küçük bilek hareketleri ile imleci yönlendirebiliyorsunuz. Arka yüzdeki klavye, her ne kadar standardın çok altında küçük tuşlara sahip olsa da, QWERTY dizilimi sayesinde yabancılık çekmiyorsunuz.

Toparlayacak olursak; Reeder TV, tarayıcı ve ortam oynatıcısı özelliğine sahip olmayan LCD/Plasma ve klasik tüplü televizyonlar için, ara geçiş formunda satın alınabilecek bir sistem. Giriş ve orta seviye tablet fiyatlarının arasında, yaklaşık 299 tl’lik bir etikete sahip. Elbette bu fiyata bir tablet alıp, HDMI arayüzü ile televizyona bağlayıp aynı özelliklere sahip olabilirsiniz. Ancak satın alacağınız tablet, Reeder TV kadar estetik bir tasarıma ve Air Mouse tarzında bir kumandaya sahip olmayacaktır.