Anasayfa Haber Samsung Türkiye, Köprüleri Güçlendiriyor

Samsung Türkiye, Köprüleri Güçlendiriyor

İstanbul-Gyeongju Logo

Türkiye ve Kore arasındaki güçlü ilişkiyi pekiştirmek amacıyla düzenlenen İstanbul-Geongju Dünya Kültür Expo 2013’e Samsung sponsor oldu.

İstanbul-Gyeongju Dünya Kültür EXPO 2013 etkinliği; 31 Ağustos’ta start aldı; etkinlik 22 Eylül tarihine dek sürecek. Dünya Kültür EXPO 2013’ün, 50 ülkeden, 10 binin üzerinde kişiye ev sahipliği yapması bekleniyor.

İstanbul-Gyeongju Dünya Kültür EXPO içerisinde yer alan Kore EXPO’nun açılış töreni CNR Fuar Merkezi’nde gerçekleşti. Törene Güney Kore ve Türkiye bakanları ağırlıklı olarak katılım sağladı.

İstanbul Gyeongju – Dünya Kültür Expo 2013’ün ev sahipliğini; Kore’nin Gyeongsangbuk-do Eyaleti ve Gyeongju Belediyesi ile İstanbul Büyükşehir Belediyesi üstleniyor. “Yol, Buluşma ve Birlikte İlerleme” teması ile gerçekleştirilecek İstanbul-Gyeongju Dünya Kültür EXPO 2013 kapsamında; özel konserler, performanslar, sergiler, filmler, uygulamalı deneyimler gibi Kore kültürünü tanıtacak birçok etkinlik düzenlenecek.

Samsung Electronics Türkiye Başkanı Yoonie Joung; yürüttükleri faaliyetlerle Kore-Türkiye ilişkilerinin daha da güçlenmesine her zaman öncelik verdiklerini dile getirerek; “İki ülke arasında yıllardır süregelen tarihi ve kültürel etkileşime çok değer veriyoruz. İki ulusun zaman içerisinde kurmuş olduğu ilişki; birlik ve beraberlik olgusunun en güzel örneklerinden birini temsil ediyor. Samsung olarak; kökleri geçmişe uzanan bu bağ doğrultusunda; Türkiye’de toplumsal katkı sağlayacağına inandığımız projeler gerçekleştirmeye özen gösteriyoruz. Bu nedenle, Kore-Türkiye bağını daha da güçlendirecek ve iki ulus arasındaki kültürel köprüyü daha da geliştirecek İstanbul-Gyeongju Dünya Kültür EXPO 2013’ya sponsor olmaktan büyük mutluluk duyuyoruz” dedi.

Kore EXPO 2013 standı içerisinde yer alan 300 metrekarelik bölümde ise Samsung en son teknoloji ürünlerini etkinlik katılımcıları ile paylaşıyor. Burada düzenlenen etkinlikler arasında; Samsung NX300 kameralar ile katılımcılar anında resimlerini çekip alabiliyorlar, ürünler hakkında her saat başı eğitimler veriliyor; Galaxy Note 8 ile ziyaretçilerin karikatürleri çiziliyor ve Samsung LFD ekranlara yansıtılıyor; Samsung Smart TV’lerde yer alan sanal bisiklet ile sağlıklı yaşam turları atılabiliyor. Katılımcılara, Kore Expo ve Samsung t-hirtleri, şapkaları, kalemleri ve çantaları hediye ediliyor.

İstanbul-Gyeongju

Samsung’a Özel Teşekkür; Kore Gazileri Eğitim Bursu’nda yeni dönem

Açılış gala yemeği esnasında düzenlenen törende; Samsung Electronics Türkiye Başkanı Yoonie Joung; Kore Gazileri Eğitim Bursu’nun yeni döneminde 200 öğrenciye daha destek sağlayacağını duyurdu.

Yeni dönem duyurusu; burs programı ortakları Toplum Gönüllüleri Vakfı Yönetim Kurulu Eş-Başkanı Mehru Öztürk Aygül, Muharip Kore Gazileri Derneği İstanbul Şubesi Başkanı Ahmet Kendigel ve Anadolu Şubesi Başkanı Sefa Altunparlar ile birlikte gerçekleştirikldi. Samsung Türkiye; ilk etapta 2011-2012 eğitim yılında başlatılan burs projesi ile bugüne kadar 150 öğrenciye eğitim bursu sağlamıştı. Proje 60 yılı aşkın süredir devam eden Kore-Türkiye arasındaki bağı daha da kuvvetlendirmek, Kore Savaşı Gazilerini hem onurlandırmak, hem de minnetle anabilmek adına, gazi torunlarının eğitimlerine katkı sağlamak amacı ile hayata geçirilmişti.

Sosyal sorumluluk anlamında Türkiye’de birçok önemli projeye imza atan Samsung, bu yıl ilk mezunlarını veren Samsung Akademi programı ile de; teknik meslek lisesi öğrencilerinin en güncel teknolojiyle, tüketici elektroniği alanında uygulamalı eğitim görmesini hedefliyor. Bir diğer önemli proje ise TOÇEV ile birlikte gerçekleştirilen Yaşasın Okulumuz projesi; eğitim koşulları bakımından dezavantajlı konumda olan çocukların, eğitim koşullarının iyileştirilmesine yönelik okulların yenilenmesini kapsıyor.

Yalnızca eğitim alanında değil; Samsung, Olimpik değerlerin toplumu daha da yakınlaştıracağı inancıyla, sporda da toplumsal katkı sağlıyor. Bu vizyondan hareketle Samsung; Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi (TMOK) ile birlikte, Türkiye’de gençler ve çocuklar arasında spor kültürünün gelişmesi ve olimpik hareketin hak ettiği değeri kazanması için OLİ projesini gerçekleştiriyor. Bunun yanı sıra, TMOK desteğiyle Ücretsiz Spor Okulları Komisyonu tarafından başlatılan ve spor yapma olanağı bulamayan 7-15 yaş arasındaki çocukların bedensel ve ruhsal gelişimine katkıda bulunmak amacıyla gerçekleştirilen ÜSO projesinin sponsorluğunu üstleniyor.