Anasayfa Haber Xbox One’da Aynı Anda 8 Kişi Oyun Oynayabilecek

Xbox One’da Aynı Anda 8 Kişi Oyun Oynayabilecek

Xbox One'da 8 kişilik oyun tecrübesi yaşanabilecek.
Xbox One'da 8 kişilik oyun tecrübesi yaşanabilecek.
Xbox One'da 8 kişilik oyun tecrübesi yaşanabilecek.
Xbox One’da 8 kişilik oyun tecrübesi yaşanabilecek.

Microsoft’un yeni nesil oyun konsolu 8 oyun kumandasını aynı anda destekleyecek.

Xbox One hakkındaki dedikodular süratle devam ediyor. Microsoft’un yeni nesil oyun konsolu bu yıl sonlanmadan pazara çıkacak. Xbox One hakkında çıkan son haber, oyunseverleri sevindirecek cinsten. Bu haber özellikle evde oyun akşamları yapmayı seven grupları ilgilendiriyor. Microsoft’un resmi sitesi Xbox One’ın aynı anda 8 oyun kumandasına kadar destek vereceğini açıkladı.

Xbox 360 4 oyuncuya kadar destek verebiliyordu. Xbox One ile bu sayı 2 katına çıkartılacak. 8 kişi aynı anda bir oyunu oynayabilecek. Akıllara gelen ilk soru ise 8 kişinin ekrana nasıl sığacağı. Eğer bölünmüş ekran özelliği ile gelirse tam bir karmaşa yaşanabilir. Özellikle ufak çözünürlüğe sahip ekranlarda, boyutlar daha da küçülecek. Bu da görünümü zorlaştıracak.

Şimdilik bu özelliği hangi oyunların destekleyeceği bilinmiyor. Oyunlar resmileştiği zaman ise 8 kişinin aynı anda nasıl oynayabileceğini de göreceğiz. Çoğu oyunun 8 kişiye kadar destek vermeyeceği düşünülüyor. Microsoft, 8 kişiye özel oyun anlaşmaları da yapabilir.