Anasayfa Haber Apple, Telefon Boyutlarını Büyütmek İstiyor

Apple, Telefon Boyutlarını Büyütmek İstiyor

Apple, iPhone serisini 4.8-inçten 6-inç'e büyütmek istiyor.
Apple, iPhone serisini 4.8-inçten 6-inç'e büyütmek istiyor.
Apple, iPhone serisini 4.8-inçten 6-inç'e büyütmek istiyor.
Apple, iPhone serisini 4.8-inçten 6-inç’e büyütmek istiyor.

Apple’ın 6-inçlik tablet-telefonlar üzerinde çalıştığına dair iddialar öne sürüldü.

Apple’ın iPhone serisi büyüklük açısından, alışılmadık boyutlara hiçbir zaman ulaşmadı. Ancak şimdi Apple’ın iPhone’un boyutlarını 6-inç’e çekmek istediğine dair haberler ortaya çıktı. Bu haberler firmanın tablet-telefon (iPhablet?) üzerinde çalıştığına dair söylentilere yol açtı. 6-inçlik iPhone tam olarak Acer Liquid S2 boyutlarına eş değerde. Galaxy Note 3 ve Galaxy Mega arasında kalan boyutu ile akıllara tablet-telefon kategorisini getirdi.

Çok şaşırtıcı olmamakla birlikte Apple bu konu hakkında bilgi vermekten kaçındı. Ancak önümüzdeki haftalarda firmanın açıklama yapması bekleniyor. Wall Street Journal’da çıkan habere göre Apple, yeni çıkacak iPhone’ların boyutlarında oynama yapmak istiyor. Ayrıca Samsung’un Asya üzerindeki pazar payına ortak olmayı amaçlıyor.

Araştırma firması IDC’nin yaptığı açıklamaya göre 5-inç ila 7-inç arasında değişen tablet-telefonlar, 2013 yılı içerisinde Asya pazarında laptop ve tablet satışını geçti. Bu da birçok teknolojini devini harekete geçirdi. Asya pazarında aslan payına sahip olan Samsung, yerinden olmamak için bu yöndeki gelişmelerine hız veriyor. Apple, rakibinin arkasında kalmak istemeyecektir.