Anasayfa Haber Xiaomi, Tegra 4 İşlemcili Telefonunu Tanıttı

Xiaomi, Tegra 4 İşlemcili Telefonunu Tanıttı

Xiaomi yeni telefonu Mi3'ü tanıttı.
Xiaomi yeni telefonu Mi3'ü tanıttı.
Xiaomi yeni telefonu Mi3'ü tanıttı.
Xiaomi yeni telefonu Mi3’ü tanıttı.

Çinli Xiaomi firması Mi3 adını verdiği yeni telefonunu tanıttı.

Google’dan Hugo Barra’yı transfer eden Xiaomi firması yeni Android telefonunu tanıttı. Çin’deki Android akışının büyük kısmını oluşturan telefon üreticisi, performans bakımından olumlu yorumlar alan cihazını sundu.

Mi3 adı verilen telefonun 5-inçlik ekranı var. Bu ekran 1080p kalite sunuyor. İnç başına düşen piksel sayısı ise 441. Bu oldukça iyi bir sayı. İçerisinde 1.8GHz Tegra 4 işlemci var. 2 GB RAM’e sahip olan Mi3’ün 13 Megapiksellik Sony Exmor RS 28mm kamerası mevcut. Bu kamera ile geniş açıyla fotoğraf çekilebiliyor. Philips’in sağladığı çift-LED flash desteği ile de karanlık ortamlarda iyi bir fotoğraf performansı sağlanıyor. Ayrıca saklama alanı 64 GB’a kadar yükseltilebiliyor.

Nokia’nın Lumia serisinde sunduğu eldivenli kullanım Mi3’e de entegre edilmiş. Piyasadaki birçok akıllı telefonda bulunmayan bir özellik. Telefon 8.1mm kalınlığında ve 3050mAh bataryaya sahip. Bu da cihazı gün boyu hayatta tutacak düzeyde.

Firma Mi3’e yönelik alternatif bir telefon da sundu. Bu cihaz içerisinde Snapdragon 800 işlemci mevcut. Ayrıca 4G desteği sağlıyor. Mi3 içerisinde 4G ve LTE desteği yok. Çünkü bu bağlantı noktaları Çin pazarında pek bir şey ifade etmiyor. Bu sebeple telefonun batı pazarına yönelik geliştirildiği söyleniyor.

Xiaomi Mi3’ün fiyatının 327 Dolar olacağı açıklandı. Xiaomi, Hugo Barra’yı ekibe kattığı gibi mobil pazarda ilgi çekici bir telefon çıkarmayı ve gözleri kendisine çevirmeyi başardı.