Anasayfa Haber Microsoft’tan Nokia’ya Para Yardımı

Microsoft’tan Nokia’ya Para Yardımı

Microsoft Nokia

 

Microsoft, Nokia’ya finansal durumunu iyileştirmesi ve diğer masrafları için 1.5 Milyar Euro ödeyecek.

Microsoft ile Nokia’nın akıllı telefonlar için yaptığı 5.4 Milyar Euroluk anlaşmanın peşinden yeni bir haber geldi. Nokia, Microsoft’tan yakın bir zaman içerisinde bazı masrafları ödeyebilmek için 1.5 Milyar Euroluk  bir çek alacak.

Nokia, geçtiğimiz Cuma günü yaptığı açıklamada Microsoft’un -aralarındaki Cihazlar ve Servisler anlaşması dahilinde- şirkete 1.5 Milyar Euro teklif ettiğini belirtti. Bu paranın, üç adet, her biri 500 Milyon Euro değerinde, hisse senedine dönüştürülebilir tahvil olarak teslim edileceği açıklandı. Nokia, bu tahvilleri bu ay içerisinde kullanmayı düşündüğünü söyledi.

Paranın bir kısmı, Nokia’nın geçen aylarda satın almış olduğu Nokia Siemens Networks’ün finansmanı için kullanılacak. Ağustos’ta bitirilen bu anlaşma sonrası, Nokia artık kontrolü tamamen elinde tutuyor. Bu bağlamda da şirketin adı Nokia Solutions and Networks şeklinde değiştirildi. Paranın geri kalanı konusunda ise genel şirket masraflarına harcanacağına dair açıklama yapıldı.

Microsoft ile Nokia arasındaki Cihazlar ve Servisler anlaşması suya düşerse, Nokia aldığı parayı iade etmek durumunda kalacak. Nokia, bu geri ödemeyi birkaç yıla yayabileceği gibi, Microsoft’a paranın eşdeğeri bir şey de sunabilir.