Anasayfa Haber iPhone 5S’in Teknik Özellikleri Sızdırıldı

iPhone 5S’in Teknik Özellikleri Sızdırıldı

iPhone 5S hakkında son bilgiler sızdırıldı.
iPhone 5S hakkında son bilgiler sızdırıldı.
iPhone 5S hakkında son bilgiler sızdırıldı.
iPhone 5S hakkında son bilgiler sızdırıldı.

iPhone 5S’in tanıtımından önce teknik özellikleri sızdırıldı.

Apple’ın yeni telefonu iPhone 5s hakkında aylardır sızıntı haberler paylaşılıyor. Koruma kabı, çerçevesi, kamerası derken tanıtımından bir gün önce iPhone 5S’in tüm teknik özellikleri sızdırıldı.

Apple iPhone 5S ve iPhone 5C’yi 10 Eylül’de tanıtacak. Yukarıda da bahsettiğimiz gibi bugüne kadar telefonlar hakkında birçok sızıntı haber çıktı. Çin pazarından gelen yeni bir habere göre de iPhone 5S’in en doğru teknik özellikleri ortaya çıkarıldı.

Teknik özellikler şaşırtacak cinsten değil. Biriken bilgiler sayesinde telefonun aşağı yukarı nasıl bir donanıma sahip olacağına dair fikir sahibi olmuştuk. iPhone 5S içerisinde A7 işlemci bulunacak. Apple’ın yeni mobil işletim sistemi iOS 7, telefona hayat verecek. Çift LED flash destekli 8 Megapiksellik kamerası bulunuyor. Bu kameraların F2.0 genişliğinde lensleri var. 1080p kalitesinde 120fps çekimler yapılabiliyor.

Büyük söylentilere yol açan parmak izi özelliğinin iPhone 5S’te bulunacağı da belirtildi. Bu tarama özelliği sayesinde mobil ödeme servislerine destek sağlanacak. Ekranın çözünürlüğünün ise 1136×640 olacağı açıklandı. Yeni işlemci sayesinde batarya ömrünün diğer iPhone’lara göre daha uzun olacağı söyleniyor. iPhone 5S, yaklaşık 250 saat bekleme konumunda kalabilecek.

Muallakta kalan ürün ise iPhone 5C oldu. Apple’ın bu telefonu ucuz maliyet ile hazırladığı biliniyor. Plastik kasaya sahip olan iPhone 5C’nin 5S ile hemen hemen aynı özellikleri göstereceği belirtiliyor. Ancak işlemcisi ve kamerası daha eski modellerden kullanılacak.

iPhone 5S, Apple meraklılarını heyecanlandırıyor. Fakat firmanın iPhone 5C ile farklı bir yol izlemesi kullanıcıları daha fazla heyecana boğuyor. 10 Eylül’de, Apple bu iki telefon hakkında tüm bilgileri paylaşacak.