Anasayfa Haber ASUS, Türk Oyuncuları GameX 2013’te Bir Araya Getirdi

ASUS, Türk Oyuncuları GameX 2013’te Bir Araya Getirdi

Asus GameX

ASUS, oyuncuların hayallerini süsleyen Republic of Gamers serisi ürünleri ziyaretçilerin kullanımına sundu.

Türkiye’de dijital oyun ve eğlence sektörünü bir araya getiren GameX 2013 fuarı 5-8 Eylül tarihleri arasında İstanbul Lütfü Kırdar fuar merkezinde düzenlendi. Dünyanın dört bir yanından ve Türkiye’den oyun yapımcılarının en yeni oyunları ve hizmetleri ile boy gösterdiği fuar her yaştan ziyaretçi tarafından büyük ilgi gördü. Fuar boyunca 120 bini aşkın ziyaretçiyi ve çok sayıda basın mensubunu ağırlayan GameX 2013’te ASUS Türkiye en çok öne çıkan isimler arasında yer aldı.

Asus GameX

Şampiyonların Tercihi: ASUS Republic of Gamers

Republic of Gamers markası altında uzun yıllardır oyunculara özel donanım ürünleri geliştiren ASUS, Republic of Gamers serisine dahil olan anakart, ekran kartı, masaüstü bilgisayar, çevre birimleri modellerinin yanı sıra ağ çözümleri ve all-in-one bilgisayarlar ile gövde gösterisi yaptı. Fuara gelen ziyaretçiler ASUS ROG serisinde yer alan ve oyuncuların hayallerini süsleyen yüksek performanslı masaüstü bilgisayarları bire bir deneme şansı buldular. Intel 4. nesil işlemcilerle donatılmış ASUS ROG G30 ve G50 adlı masaüstü bilgisayarların önünde ziyaretçiler uzun kuyruklar oluşturdu.

GameX 2013’te kurulan ASUS Türkiye standında oluşturulan, Intel 4. nesil işlemcilere sahip 20 masaüstü bilgisayarlı özel deneyim alanında ziyaretçiler çeşitli oyunları ASUS performansı ile denediler. ROG Orion, Orion PRO ve Echelon kulaklıkların oyunlarda sunduğu yüksek ses performansını bizzat gören oyuncular 4 gün boyunca düzenlenen oyun turnuvalarında ödülleri kazanmak için yeteneklerini sergilediler. Düzenlenen Call of Duty 4, Half-Life ve Counter Strike nostaljik oyun turnuvalarına yaklaşık 750 kişi katıldı. Turnuvalarda birinci olanlar ROG Orion kulaklıklardan, dünyanın en küçük router’ı olan WL-330NUL’e kadar çeşitli ödüller kazandı.

ASUS Bilgisayar Toplama Yarışması da büyük ilgi gören etkinlikler arasındaydı. Ziyaretçilerin büyük ilgi gösterdiği yarışmada ASUS marka bileşenler kullanarak en hızlı şekilde bilgisayar toplamayı başaranlara çeşitli hediyeler verildi. 32 saniye süre ile rekor kıran ziyaretçi ise ASUS’un en üst seviye oyuncu kulaklığı olan ROG Vulcan PRO’ya sahip oldu.

ASUS Türkiye’nin GameX için özel olarak hazırladığı demo bilgisayarlarda ise ziyaretçiler, Intel 4. nesil işlemcilerle birlikte yeni nesil Intel Z87 yonga setli ROG Maximus VI Formula ve ROG Maximus VI Impact modellerinin gösterdiği yüksek performansa şahit oldular. Republic of Gamers serisi ile her zaman sınırları zorlayan ASUS, fuarın son gününde düzenlediği hız aşırtma gösterisi ile de dayanıklılık ve performans konusunda ne kadar iddialı olduğunu gösterdi. ROG Maximus VI Extreme anakart ve sıvı azot soğutma kullanılarak yapılan hız aşırtma gösterisinde Recep “Hey” Kulan ve Koray “Brandybuck” Kuşçu 4. nesil Intel Core i7 4770K işlemcinin hızını 6 GHz’e kadar çıkardı.

Asus GameX

ASUS GGT Sahnesinde Dev Mücadele

ASUS Türkiye kendi standında oyuncuları hayallerini süsleyen anakart, ekran kartı ve masaüstü bilgisayarlarla bir araya getirirken WCG bünyesinde düzenlenen GGT turnuvalarının da ana sponsoru oldu. ASUS GGT sahnesinde düzenlenen League of Legends, FIFA 13 ve Starcraft II turnuvalarında Türkiye’nin en iddialı takımları ve oyuncuları karşı karşıya geldi. Birinci olanların Çin’de düzenlenecek olan WCG finallerine gideceği turnuvalarda League of Legends’ta Dark Passage, FIFA 13’te Team Turquality’den Uğur “Wolborq” Bayram, Starcraft II’de Dark Passage’tan eNjiin şampiyon oldu. ASUS GGT sahnesinde düzenlenen turnuvalar fuar alanında yüzlerce kişi tarafından izlenirken, online olarak yapılan canlı yayın da büyük ilgi gördü.