Anasayfa Haber Sony’nin Yeni Mobil Konsolu ve Set-üstü Kutusu

Sony’nin Yeni Mobil Konsolu ve Set-üstü Kutusu

Sony yeni cihazlarını Tokya'da düzenlenen bir etkinlik sırasında tanıttı.
Sony yeni cihazlarını Tokya'da düzenlenen bir etkinlik sırasında tanıttı.
Sony yeni cihazlarını Tokya'da düzenlenen bir etkinlik sırasında tanıttı.
Sony yeni cihazlarını Tokya’da düzenlenen bir etkinlik sırasında tanıttı.

Sony, PS Vita’nın yeni modelini ve PS Vita TV cihazlarını tanıttı.

Sony, Tokyo Game Show etkinliği sırasında PCH-2000 kod adıyla yeni PS Vita cihazını tanıttı. Yeni PS Vita, eskisine nazaran %20 daha ince ve %15 daha hafif. İçerisinde 1 GB dahili hafıza kartı bulunuyor. Batarya süresi de uzatılmış. Böylece daha fazla oyuncuya ulaşılmak isteniyor.

PS Vita 6 farklı renk seçeneğiyle 10 Ekim’de Japonya’da satışa çıkacak. Fiyatının 41.979 Yen (853 TL) olacağı açıklandı. Şu an için diğer ülkelere ne zaman çıkacağına dair bir açıklama yapılmadı.

Sony ayrıca, TV bağlantı kutusunu da tanıtma fırsatı buldu. 6cm-10cm boyutlarındaki PS Vita TV, televizyona bağlanabiliyor. Benzerleri Apple TV, Sky’s NOW TV Box, Google Chromecast gibi televizyona bağlanan cihaz, kullanıcıya Vita üzerinden PSP oyunları oynayabilmesine olanak sağlıyor. Oyun oynanırken aynı anda müzik dinlenebiliyor, video yayını yapılabiliyor.

PlayStation oyun kumandalarının PS Vita TV, set-üstü kutusuna bağlanabileceği açıklandı. Ayrıca PlayStation 4’ün çıkışıyla birlikte bu cihaz, yeni nesil oyun konsoluna da bağlanabilecek.

Japonya merkezli firma yani oyun konsolunun ilk olarak ABD’de çıkacağını duyurarak da bir süpriz yapmış oldu. Sony, yeni cihazlarını ilk etapda Japonya’da piyasaya sürüyor. Bu sefer ABD’de piyasaya sürecek olması, şaşkınlık yaratsa da memnuniyetle karşılandı.