Anasayfa Haber Xbox Music Hizmet Vermeye Başladı

Xbox Music Hizmet Vermeye Başladı

Xbox Music, tüm Windows ürünlerini bir araya topluyor.
Xbox Music, tüm Windows ürünlerini bir araya topluyor.
Xbox Music, tüm Windows ürünlerini bir araya topluyor.
Xbox Music, tüm Windows ürünlerini bir araya topluyor.

Microsoft’un yeni müzik platformu kullanıcı beğenisine sunuldu.

Microsoft, Xbox Music platformunu ücretsiz olarak kullanıcı beğenisine sundu. Yeni platformu herkes indirebiliyor. Sadece Windows 8’e özel bir uygulama değil. Haftabaşında yayın hayatına geçen Xbox Music, Windows ekosistemini birleştirmeyi amaçlıyor. Microsoft tarafından piyasaya sürülen cihazlar ve yazılımlar, Xbox Music sayesinde aynı platforma taşınacak.

Xbox Music benzerleri Pandora, Spotify ve iTunes gibi hizmet sunacak. Şu an için bu platformun Windows 8’e olan etkisini konuşmak için çok erken. Ancak firma ilerleyen aylarda yeni hizmeti sayesinde daha fazla kullanıcıyı kendi etrafında toplamak istiyor.

Microsoft’un bu hamlesi firmanın yeni planlarını da açıkça ortaya döküyor. Firma artık sadece yazılım üzerine yoğunlaşmak istemiyor. Hizmet hayatı devam eden programların üzerine yenilerinin eklenmesiyle birlikte Microsoft, hem cihaz hem de yazılım satan ve bunları bir araya toplayan bir platform haline gelecek.

Xbox Music, reklam tanıtımı yapmadan 30 Milyon parçayı kullanıcılarla buluşturacak. Ürünlerin hepsinin indirilebilir olacağı açıkladı. Ayrıca entegre edilen bir radyo servisi sayesinde, kullanıcı beğenisine göre listeler oluşturulacak. Kullanıcı bu hizmetlerin hepsine ücretsiz olarak ulaşabilecek. Aylık 10 Dolar ödeyen kullanıcılara ise Xbox Music Pass üyeliği sağlanacak. Bu üyelik sayesinde de Xbox 360, Xbox One ve diğer tüm Windows ürünlerinde tam destek sunulacak.

Microsoft Xbox Music için iOS ve Android sürümleri de sundu. Böylece Windows 8 kullanıcıları ile de kısıtlı kalmadı. Firma rakip platformlardan da kendisine müşteri çekilebilecek.

Ayrıca 22 Kasım’da Xbox One’ın piyasaya sürülmesiyle birlikte Xbox Music desteği konsola da getirilecek. Oyuncular Xbox Music üzerinden müzik dinlerken bir yandan da oyun oynayabilecek.