Anasayfa Haber Intel İşlemci Boyutlarını Küçültüyor

Intel İşlemci Boyutlarını Küçültüyor

Intel, işlemci pazarına yön vermeye 2014 yılında da devam edecek.
Intel, işlemci pazarına yön vermeye 2014 yılında da devam edecek.
Intel kendini geliştirirken, işlemci boyutlarını da küçültüyor.
Intel kendini geliştirirken, işlemci boyutlarını da küçültüyor.

Intel, 2015 yılında 10nm mühendisliğinde işlemci üretebileceğini açıkladı.

Intel, 2013’ün başlarında 14 nm mühendisliğine sahip işlemciler üzerinde çalıştığını açıklamıştı. Şu an firmanın 2014 ürünleri arasında 14 nm mühendisliği ile üretilmiş işlemciler var. Yani önümüzdeki yıl bu işlemcileri pazarda görebileceğiz.

Firma önümüzdeki yıllardaki planlarını da ortaya çıkarmaya başladı. 2013 yavaş yavaş sona ererken, Intel yeni serisi hakkında bilgi vermekten kaçınmıyor. Ünlü işlemci üreticisinin açıklamasına göre, 2015 yılında 10 nm mühendisliğiyle hazırlanmış işlemciler pazarda yer alacak.

Birçok uzmana göre Intel önümüzdeki yıllarda pazara sunmayı planladığı işlemciler üzerinde Ar-Ge çalışmalarına devam ediyor. Yıllar geçtikçe işlemci boyutları da ufalmaya devam edecek. Ürünler performans bakımından düşük olmadığı sürece, boyutlarının ufalması teknolojik gelişmeler açısından iyi olacak.

Intel’in 2017 yılına gelindiğinde 7 nm boyutlarında işlemci yapabileceği düşünülüyor. Bu oldukça etkileyici bir hamle olur. Çünkü Intel, en yakın rakibinin bile çok ötesinde üretim yapmaya devam ediyor. İşlemci pazarında bilgi pazarları, bilgisayarlar ve laptoplar halen Intel’den güç alıyor. Akıllı telefon ve tablet pazarının büyümesi, Intel’i bu yönde de gelişmelere itiyor.