Anasayfa Haber iOS 7 Nasıl Yüklenir?

iOS 7 Nasıl Yüklenir?

Apple'ın yeni işletim sistemi iOS 7 nasıl yüklenir?
Apple’ın yeni işletim sistemi iOS 7 nasıl yüklenir?

iOS 7, iPhone 4S, iPhone 5, iPad ve iPad Mini cihazlarına nasıl yüklenir? Rehberimiz sayesinde kolayca yükleme işlemini yapabileceksiniz.

Eğer bir terslik olmazsa, iOS 7 18 Eylül’de piyasaya sürülecek. Bu sürece kadar iOS 7’nin birçok beta sürümü kullanıcılarla buluştu. Apple’ın yeni mobil işletim sistemine daha hızlı erişmek istiyorsanız, bu rehberimiz size öncülük edecektir.

Elinizdeki iPhone 4, 4S, 5, beşinci nesil iPoad Touch ve her iPad-iPad mini ile iOS 7 yükleme işlemini tamamlayabilirsiniz. Apple, son zamanlardaki en iyi işletim sistemlerinden birini hazırladığını iddia ediyor. iOS 6 faciasından sonra Apple’ın ciddi düzenlemeler yapması gerekiyordu.

iOS 7’yi yükleyebilmek için 2 farklı seçeneğiniz var. İlki, yıllık 100 Dolar karşılığında Apple Geliştirici Hesabı açmak. Diğeri ise iOS 7 için sızdırılan sürümleri kurcamalak. Bu durumda en güvenli çözüm geliştirici hesabı açmak gibi gözüküyor. Hesabı açmak için Apple’ın sitesine gidip kayıt olmanız ve ödeme yapmanız gerekiyor. Ortak hesap açabilmeniz mümkün. iOS 7, 100 cihaza kadar yükleme desteği sağlıyor. Böylece arkadaşlarınızla ödemeyi paylaşabilirsiniz.

100 Dolar’lık bir bütçeniz yoksa, ikinci tercih size en uygun olanı. Sadece cihazınıza uygun olan sürümü yüklemeniz gerekiyor. Eğer modelinizi tam olarak bilmiyorsanız, bunu iTunes üzerinden öğrenebilirsiniz. Yükleme işlemini tamamlayabilmek için iTunes’un 11.1 sürümünün yüklü olması gerekiyor (Aşağıdaki linten indirebilirsiniz). Aşağıdaki linklerden, sızdırılmış sürümleri indirebilirsiniz (Linklerin kırılma ihtimallerini göz önünde bulundurun).

iOS 7 Yükleme İşlemi

Yaşanabilecek problemlere karşılık, telefonunuz içerisindeki bilgileri iTunes üzerine yedeklemeyi unutmayın. Eğer bir sıkıntı ile karşılaşırsanız telefonunuzu DFU modu üzerinden boot edip, tüm bilgileri geri alabilirsiniz. Bu yükleme işlemi birçok forum ve site tarafından denenmiştir. Ancak yaşanabilecek herhangi bir problem sebebiyle, Technopat.net olarak herhangi bir mesuliyet kabul etmiyoruz.

iOS 7 dosyasının IPSW formatında olması gerekiyor. Eğer DMG olarak gelirse bunu IPSW’e çevirin. Cihazınızı bilgisayara takın ve iTunes’u çalıştırın. Cihazınızın Bilgiler – Summary kısmına gelin. Burada Shift tuşuna basılı tutarken Restore seçeneğine tıklayın. IPSW formatındaki dosyayı seçin ve çıkan diyalog penceresini onaylayın.

Bu noktadan sonra telefonunuza iOS 7’nin yükleme işleminin başlaması gerekiyor. Bitince, gönül rahatlığıyla iOS 7’yi kullanmaya başlayabilirsiniz. Yüklemenin ardından birkaç güncelleme yapmanız gerekebilir.