Anasayfa Haber PS4, Xbox One’dan %50 Daha Hızlı Çalışıyor

PS4, Xbox One’dan %50 Daha Hızlı Çalışıyor

Konsol savaşları devam ediyor.
Konsol savaşları devam ediyor.
Yeni nesil konsolların savaşındaki son durum.
Yeni nesil konsolların savaşındaki son durum.

PlayStation 4, birçok konuda Xbox One’un performansını alt ediyor.

Yeni nesil konsolların piyasaya sürülmesine oldukça az bir zaman kaldı. Ancak şimdiden PlayStation 4 ve Xbox One performans bakımından birbirleriyle karşılaştırılmaya başlandı. Şimdiden yapılan açıklamalara göre PlayStation 4’ün ezici bir üstünlüğü bulunuyor. Ortaya çıkan son haberlere göre PS4, performans ve güç bakımından Xbox One’dan daha iyi.

Konsollara ilk elden ulaşan geliştiriciler, PS4’ün RAM hızının Xbox One’a göre %40-50 daha iyi olduğunu ortaya çıkardı. Şaşırtıcı bir biçimde PS4’ün ALU (Arithmetic Logic Unit) hızı, Xbox One’a göre %50 daha iyi. Sony’nin yeni nesil oyun konsolu 1920×1080 çözünürlükte 30 fps kaliteyle performans sergileyebiliyor. Xbox One ise 1600×900 çözünürlükte 30 fps’yi görmekte zorlanıyor. Bunlar elbette final sonuçlar değil. Firmalar konsolları üzerinde değişiklik yapabilir. Ancak 2 aydan kısa bir süre kalması, Xbox One meraklılarının kafalarını karıştırıyor.

Tabii bu özellikleri oyun performansıyla karşılaştırmamak gerekiyor. Oyun performansını kalite açısından incelemeye aldığımızda ekran kartları ve mevcut API desteği büyük fark yaratıyor. Şimdilik PlayStation 4 ve Xbox One’ın grafik sürücülerinin ne alemde olduğu bilinmiyor.

Şu ortada söylentilerden başka bir bilgi yok. Yeni nesil oyun konsolları pazara giriş yaptığında, 2014 yılı boyunca konuşulacakları kesin. Bu süreç boyunca birçok yazılım ve donanım güncellemesi göreceklerdir.