Anasayfa Haber iOS 7 Piyasaya Sürüldü!

iOS 7 Piyasaya Sürüldü!

iOS 7 resmi olarak piyasaya sürüldü.
iOS 7 resmi olarak piyasaya sürüldü.
iOS 7 resmi olarak piyasaya sürüldü.
iOS 7 resmi olarak piyasaya sürüldü.

Apple’ın geliştirdiği yeni mobil işletim sistemi sonunda kullanıcılarla buluştu.

iOS 7 ilk olarak geçtiğimiz Haziran ayında düzenlenen geliştirici konferansında Tim Cook tarafından duyurulmuştu. iOS 6 faciasından sonra toparlanma evresine giren Apple, şimdiye kadar geliştirilmiş en iyi iOS üzerinde çalıştığını açıklamıştı.

Birkaç ay sonra kayıtlı geliştiriciler için iOS 7’nin beta sürümleri sunulmaya başlandı. İlk gelen haberler, işletim sisteminin oldukça iyi olduğu yönündeydi. Elbette birçok eksik ve hata geri bildirimler sayesinde kapatıldı.

Kullanıcılar bugünden itibaren, yeni işletim sistemini cihazlarına indirebilecek. Geçtiğimiz haftalarda piyasaya sürülen iPhone 5S ve 5C içerisinde iOS 7’nin ön yüklemesi bulunuyordu. Destek veren Apple cihazları, iTunes üzerinden iOS 7’ye güncellenebilecek.

Arayüzünde çok fazla değişiklik yapılmayan işletim sisteminin daha kullanışlı olduğu söyleniyor. Ekranın altına eklenen Control Centre – Kontrol Merkezi butonu sayesinde kullanıcılar, Wi-Fi açıp kapama, parlaklık ayarlarını değiştirme ya da sesi kısma gibi işlemleri hızlıca halledebilecek.

iTunes Radio ve Siri üzerinde de birçok güncelleme yapıldığı belirtiliyor. Apple yazılım mühendisleri ikinci başkanı Craig Federighi, iOS 7 hakkında “Yeni bir cihaz gibi ama önceki sürümlerinden farksız hissedeceksiniz” dedi.

iOS 7 güncellemesi bölgeden bölgeye değişiklik gösterebiliyor. Resmi olarak piyasaya sürülmesine karşın saat farkları yüzünden indirme seçeneği ülkeler için birer birer açılıyor. Ayrıca Apple, server yoğunluğuna karşı önlemler almış bulunmakta.