Anasayfa Haber Sony’den Yeni MDR-10 Kulaklıklar

Sony’den Yeni MDR-10 Kulaklıklar

Sony Kulaklık

Sony, yeni MDR-10 model kulaklık modellerini tanıttı.

Sony’nin, IFA Uluslararası Tüketici Elektroniği Fuarı 2013 kapsamında tanıttığı en son yüksek performanslı kulaklıkları ses cihazı meraklılarının aklını başından alacak. Sony MDR-10RBT kulaklıklar günümüzde müziğin en doğru ve en net şekilde yeniden üretilmesi için tasarım ve teknolojik inovasyonlar ile dolu tarihinden güç alıyor. Kulaklıklar, Sony ve Sony Music Entertainment International’ın sesleri muhteşem şekilde yeniden üretmek üzere tanınmış ses mühendisleri ile birlikte çalışan farklı müzik türlerinden çeşitli Sony Music sanatçıları ile gerçekleştirdiği eşsiz ortaklık ve mühendislik konusundaki başarıların bir sonucu olarak ortaya çıktı.

Sony Electronics Asya Pasifik Görüntü & Ses Pazarlama Genel Müdürü Satoshi Yamamoto, yeni ürünle ilgili yaptığı açıklamada: “Yeni MDR-10 kulaklık serisi, Sony’nin müziği, tam da sanatçıların duyulmasını istediği gibi, profesyonel kalitede yeniden üretmeye yönelik eşsiz cihazlar yaratmak için ürün ve teknoloji alanlarındaki başarısını daha da ileriye götürmeye yönelik bağlılığını temsil ediyor. Müziğin tadının en iyi şekilde çıkarılması için harika, çekici tasarım ile sunulan muhteşem sesin yeniden üretimi ve rahat kullanım, 1960’lı yıllardan bu yana mühendislik ve inovasyon alanlarında gerçekleştirdiğimiz çalışmaların da bir göstergesi.”

Sony Kulaklık

Sony’nin akustik mühendislik teknolojilerinin gücü

Sony sahip olduğu akustik mühendislik teknolojilerinin gücü sayesinde ses kalitesinde müziği tam da sanatçıların istediği gibi yeniden üreten en son ses kalitesi standardı olan Yüksek Çözünürlüklü Ses’i hayata geçiriyor. Kayıt stüdyoları ve canlı konserlerde ana kayıtlar CD’ye göre daha yüksek kalitede kaydediliyor. Örneğin, 96kHz/24bit Yüksek Çözünürlük Ses dosyaları üç kat daha fazla bilgi içeriyor. MDR-10RBT kulaklıkların Yüksek Çözünürlüklü Ses özelliği müzikseverlerin sadece canlı konserlerde veya bir kayıt stüdyosunda keyfini sürebilecekleri zengin atmosfer ve sarmalayıcı sesleri deneyimlemesine imkanveriyor. Dinleyiciler de Yüksek Çözünürlüklü Ses ile canlı, sarmalayıcı sesi deneyimlemelerine ve Sony’nin patentli teknolojileri ile sıkıştırılmış müzik dosyalarını iyileştirmelerine imkân veren Yüksek Çözünürlüklü Ses ürünleri kullandıklarında geliştirilmiş müzik ve zengin seslerin keyfini yaşıyor.

Tüm enstrümanlar arasında müziksel dengeye sahip billur gibi ve doğal vokaller sağlamak için kullanıcıları Sony’nin sunduğu en iyi teknolojileri içiren bir rahat dinleme deneyimi ile sarmalayan MDR-10RBT, birinci sınıf ses kalitesi, kulağa optimal oturma ve modern tasarım sağlıyor.

Premium MDR-10 serisi kulaklıklar, amiral gemisi MDR-1 yelpazesi ile kıyaslandığında daha zarif ve kompakt bir forma sahip. Ürün aynı zamanda her türlü müzik türü ile sarmalanmalarını sağlayacak iyi ses kalitesinin tadını çıkaran tarz sahibi genç kitlelere hitap etmek için de daha rekabetçi bir fiyata sahip.

Ses ile tarz arasındaki mükemmel denge

Sony, MDR-10 kulaklık yelpazesinde olağanüstü sesi mükemmel konfor ile bir araya getiriyor. Hızlı tepkili güçlü düşük frekanslı ve geniş yüksek frekanslı sesler sunmak üzere tasarlanan 40 mm dinamik sürücü birimlerin kullanıldığı kulaklıklar aynı zamanda Beat Response Control özelliği ve ritimlerin son derece kesin şekilde yeniden üretilebilmesi için düşük aralıklı seslerde hava akımı direnişini daha iyi kontrol edebilmek için optimize diyafram hareketine de sahip.

Kablosuz MDR-10RBT, Premium MDR-1 kulaklıkların şık tasarımını daha da ileriye taşıyor. Sony, kulaklıkların optimum şekilde kulağa oturmasını sağlamak için bunların konfigürasyonuna entegre ettiği kıvrımlar, uzun süre boyunca konforlu kullanıma imkân veren hafif ve süper yumuşak yastıkları ile bir araya getirilerek kullanılabilirliği daha da artırıyor.

MDR-10RBT, Yakın Alan İletiişimi(NFC) uyumluluğuna sahip tam dijital bir Bluetooth özellikli kulaklık. Kullanıcıların tek dokunuşta kolay eşleştirme için akıllı telefonlar ve tabletler gibi Bluetooth uyumlu cihazlara dokundurması yeterli. Hareket halindeki kullanıcılar Bluetooth Stereo özellikli müzik çalar ve cep telefonlarından kablosuz müzik dinlemenin keyfini sürebilirken tam hareket özgürlüğü için Bluetooth özellikli cep telefonlarından rahatlıkla aramalar da yapabiliyor.