Anasayfa Haber BlackBerry Z30 Duyuruldu!

BlackBerry Z30 Duyuruldu!

z30

BlackBerry, yepyeni akıllı telefonu Z30’u duyurdu. İşte detaylar ve teknik özellikleri:

BlackBerry her ne kadar pazar payının çoğunu kaybetmiş olsa da pes etmişe benzemiyor. Mobil sektörde Android ve Windows Phone ne kadar yükselişe geçtiyse, BlackBerry de o kadar düşüşe geçti. Ancak tüm bu olumsuzluklara rağmen BlackBerry yeni ürünlerini piyasaya sürmeye devam ediyor. Bu yeni ürünlerden en sonuncusu ise BlackBerry Z30.

5 inçlik Super AMOLED ekranıyla dikkat çeken Z30, BlackBerry OS 10.2 ile birlikte gelecek. 1.7 GHz Snapdragon S4 Pro işlemci ve  Adreno 320 grafik işlemciyle oldukça güçlü görünen Z30, 2 GB RAM içeriyor. 8 MP arkada ve 2 MP önde olmak üzere iki kamerası bulunan Z30, bu kameralarla çektiğiniz fotoğrafları depolamanız için 16 GB hafıza sunuyor.

2800 mAh pil ile 25 saatlik günlük kullanım vaad eden Z30, ayrıca telefonun zayıf çektiği bölgelerde daha iyi bağlantı sunacak olan yeni bir anten içeriyor.

Z30’un fiyatı ve kesin çıkış tarihi belli olmasa da, BlackBerry cihazın önümüzdeki hafta İngiltere ve Orta Doğu’da piyasaya sürüleceğini belirtti. Diğer bölgeler ise Z30’a birkaç hafta sonra ulaşabilecek.