Anasayfa Haber Dünya’nın Sonu Ne Zaman Gelecek

Dünya’nın Sonu Ne Zaman Gelecek

Evrendeki evimiz, soluk mavi noktanın sonu ne zaman gelecek?
Evrendeki evimiz, soluk mavi noktanın sonu ne zaman gelecek?
Evrendeki evimiz, soluk mavi noktanın sonu ne zaman gelecek?
Evrendeki evimiz, soluk mavi noktanın sonu ne zaman gelecek?

Korkmayın! Daha rahat 1.75 Milyar yılımız var.

Bilim-insanları tarafından Dünya’nın yaşı 4.54 Milyar yıl dolaylarında hesaplanmıştı. İnsanoğlunun en çok merak ettiği bir diğer konu ise ne kadar zamanımızın kaldığı.

WWF tarafından her yıl bir rapor yayınlanıyor. Bu rapor içerisinde o yıl tüketilen tüm kaynaklar sıralanıyor ve fazladan harcama yapılıp yapılmadığı hesaplanmaya çalışılıyor. Geçtiğimiz Ağustos ayı ortası itibariyle bu yılın kaynaklarını tüketmiş bulunuyoruz. Yani yıl sonuna kadar 2014’ün kaynaklarını kullanacağız.

Bir grup bilim-insanı ise Dünya’nın ne kadar zamanın kaldığını hesaplamaya çalıştı. Ortaya çıkan sonuç insan ömrü için oldukça uzun gözüküyor. Tam 1.75 Milyar yıl. Ancak 4.54 Milyar yıllık Dünya tarihi göz önünde bulundurulduğunda, çok da fazla zamanımız kalmamış gibi duruyor.

East Anglia Üniversitesi Çevre Bilimleri Bölümü tarafından yürütülen projede, gezegenimizin Galaksi içerisinde daha ne kadar yaşayacağı hesaplandı. Dünya, 1.75 Milyar yıl sonra yaşanamaz bir hale gelecek. Projede sadece Dünya değil, yaşanabilir olarak belirtilen diğer gezegenlerin de son kullanım tarihleri açıklandı.

Aradan yıllar geçtikçe bizi ısıtan ve koruyan Güneş büyümeye başlayacak. Güneş büyüdükçe, verdiği ısı da artacak. Bu sebepten ötürü okyanuslardaki su buharlaşmaya başlacak. İlk aşamada gezegenimizin göreceği hasar okyanuslardan başlamış olacak. Süreç devam ettikçe Dünya yaşanamaz bir gezegen haline gelecek.

İklim değişiklikleri, Nükleer Savaş ya da bir Asteroit çarpışması olmadığı sürece yaşayabileceğimiz 1.75 Milyar yılımız var. Ne kadar uzun gözükse de, bu yılları iyi kullanmamız gerekiyor.