Anasayfa Oyun GTA V Şimdiden 1 Milyar Dolar Gelir Sağladı

GTA V Şimdiden 1 Milyar Dolar Gelir Sağladı

Grand Theft Auto 5, Rockstar Games'i zengin etti.
Grand Theft Auto 5, Rockstar Games’i zengin etti.

Rockstar Games Grand Theft Auto V sayesinde kasasını doldurdu.

Rockstar Games’in en büyük kazanç kapısı olan GTA V, daha ilk ayını doldurmadan 1 Milyar Dolar gelir sağladı. Yapımcı firma henüz bu konuda resmi bir açıklama yapmadı, ama gözlemcilerin kaanati bu yönde.

RW Baird firmasının analizcilerinden Colin Sebastian, oyunun daha ilk ayını bitirmeden 1 Milyar Dolar gelir sağladığını öne sürdü. Şu ana kadar GTA V’in 12 Milyon kopyası satıldı. Yıl sonuna kadar bu sayının 20 Milyon’u bulması bekleniyor. Yeni nesil konsolların da piyasaya sürülmesiyle birlikte bu rakam ikiye bile katlanabilir. Not olarak düşelim, GTA IV tüm ek paketleriyle beraber 25 Milyon kopya satmıştı.

Olaya biraz daha perspektif katmak amacıyla GTA V’i Hollywood’un en ünlü filmleriyle karşılaştıralım. Beyaz Perde’ye çıkan 20 filmden çok azı ilk açılış ayı içerisinde 1 Milyar Dolar’lık gelir elde edebiliyor. James Cameron’un Avatar’ı, dünya çapında 2.78 Milyar Dolar, Jurassic Park ise 1.03 Milyar Dolar kazanmıştı. Oyun piyasasının ne denli büyük bir pazar haline geldiğini siz düşünün.

GTA V açık ara farkla 2014’ün en çok konuşulacak oyunu olacak gibi gözüküyor. Piyasaya çıkacak olan Call of Duty: Ghosts, Battlefield 4, Watch Dogs gibi oyunlar her ne kadar çok merak edilse de, GTA 5’in yarattığı kadar etki yaratamayacak.