Anasayfa Haber iOS 7 Sistem Açıklarıyla Beraber Piyasaya Sürüldü

iOS 7 Sistem Açıklarıyla Beraber Piyasaya Sürüldü

iOS 7'deki hatalar yavaş yavaş ortaya çıkmaya başladı.
iOS 7’deki hatalar yavaş yavaş ortaya çıkmaya başladı.

Apple, iOS 7 Kilit Ekranı için güncelleme sunacak.

Apple’ın yeni mobil işletim sistemi iOS 7, geçtiğimiz Çarşamba günü piyasaya sürüldü. Kapalı ve Açık Beta süreci içerisindeyken, birçok hatanın giderildiği açıklanmıştı. Apple takipçilerine en üst düzeyde iOS kullanımı vaad edilmişti. Ancak işletim sistemi hatalar ve açıklarla beraber piyasaya çıktı.

Jose Rodriguez isimli 36 yaşında bir Apple kullanıcısı Kilit Ekranına bypass yapmayı keşfetti. Rodriguez eski iOS’larda kullanılan bir teknik ile kilit ekranını bypass ederek geçebiliyor. Bunun hakkında da ufak bir video hazırlamayı ihmal etmemiş.

Videoda da görüldüğü üzere iOS 7, Kilit Ekranı üzerindeyken Kontrol Merkezi’ne ulaşmaya olanak sağlıyor. Kullanıcılar buradan hızlıca alarm kurabiliyor. Bu esnadayken, Home butonuna iki kere basıldığında, menü açılabiliyor. Bu da kullanıcıya Kilit Ekranı’na bulaşmadan, telefonun fotoğraf albümüne ulaşmasına izin veriyor.

Çok ufak bir ayrıntı gibi gözükse de kötü amaçlar için kullanılabilecek bir durum. Apple durumu farkettiğini ve en kısa sürede bir güncelleme sunacağını söyledi.

Bu arada kullanıcılar iOS 7 Kilit Ekranı’ndayken Kontrol Merkezi’ne ulaşmayı kapatabilirler. Ayarlar kısmından Kontrol Merkezi bölümüne girip, buradan Access on Lock Screen seçeneğini kapatmaları gerekiyor.