Anasayfa Oyun StarCraft Universe’ten Yeni Haberler Var

StarCraft Universe’ten Yeni Haberler Var

StarCraft Universe aldı başını gidiyor.
StarCraft Universe aldı başını gidiyor.
StarCraft Universe aldı başını gidiyor.
StarCraft Universe aldı başını gidiyor.

StarCraft Universe, şaşırtıcı bir biçimde büyümeye devam ediyor.

28 yaşında eski bir deniz piyadesi olan Ryan Winzen, oyun tarihine adını altın harflerle yazdırmaya hazırlanıyor. 6 yaşından beri programlama ve oyun tasarlama işleriyle uğraşan Winzen, Blizzard’ın Starcraft II oyununu başka bir boyuta taşıyacak.

World of StarCraft adıyla başlayan proje, Winzen’in neredeyse 2.5 yılını aldı. Oyun halen gelişmeye devam ediyor. Blizzard’ın dikkatini çeken proje, bir ara Winzen’in başına bela olmuştu. 2011 yılında bir konsept çalışması sunan Winzen, Blizzard tarafından uyarılmış ve çalışması ortadan kaldırılmıştı. Uzun süren konuşmalar sonucunda Blizzard, Winzen’e oyunun ismini değiştirmesi halinde destek vereceğini açıkladı.

World of StarCraft’ın isim hakları Blizzard’ın elinde bulunuyor. Bu sebepten ötürü oyunun ismi StarCraft Universe olarak değiştirildi. Oyunun konsepti ise World of Warcraft’a çok benziyor. Sadece elfler ve orklar yerine, uzaylılar ve uzay gemileri bulunuyor. Yani StarCraft evrenin geçen devasa bir online oyun olarak hazırlanıyor. Oyuncular yönlendirdikleri karakterleri ile görevlere koşup, düşmanları öldürerek tecrübe kazanıp en iyinin en iyisi olmaya çalışacak.

StarCraft Universe'in oynanabilirliği World of Warcraft'ı anımsatıyor.
StarCraft Universe’in oynanabilirliği World of Warcraft’ı anımsatıyor.

Oyun online yapıya sahip olsa da, karakter odaklı görevlerle dolu olacak. Aynı Diablo serisinde olduğu gibi StarCraft Universe içerisinde Acts – Perdeler bulunacak. Oyuncular dilerlerse görevleri tek başına yapacak, dilerlerse arkadaşlarıyla bir parti oluşturup büyük düşmanlara karşı savaş verebilecekler.

Oyun hali hazırda açık beta süreci içerisinde bulunuyor. Oyuna ulaşmak isteyenlerin orijinal StarCraft II’ye ve Battle.net hesabına sahip olmaları gerekli. Blizzard’ın bu bağımsız oyuna Battle.net desteği vermesi de şaşılacak bir durum.

Winzen, bu proje ile Upheaval Arts adını verdiği bir oyun firması kurdu. KickStarter üzerinden başlattığı proje ile 80.000 Dolar’dan fazla bütçe toparlayan firma, oyuna daha fazla ekleme yapacak.

StarCraft Universe’in Ocak 2014 tarihinde tam sürüme geçiş yapması bekleniyor. StarCraft II, grafik motoruyla hazırlanan yeni oyun, şimdiden kendi tarafına sağlam bir oyuncu kitlesi toparlamayı başardı.