Anasayfa Haber Skype, WP7 Uygulamasını Güncelleştirmeyecek

Skype, WP7 Uygulamasını Güncelleştirmeyecek

Windows Phone 7 Skype

Skype takımı, Windows Phone 7 için yaptıkları geliştirmeyi sonlandırma kararı aldı.

Skype’ın resmi blogunda yayınlanan bir makalede Skype takımı, Windows Phone 7 için Skype güncellemelerinin artık söz konusu olmadığı açıklandı. Ekibin bundan sonra Windows Phone 8’deki Skype uygulaması için zaman ayıracağı ifade edildi.

Windows Phone 7 işletim sistemine sahip olan telefonlar için uygulamanın Windows Phone Store’da yer almaya devam edeceği belirtilirken, uygulamayı hali hazırda indirmiş ve kullanmakta olan kullanıcıların programda herhangi bir sıkıntı yaşamayacakları ve programın özelliklerini kullanmaya devam edebilecekleri söylendi. Blog içerisinde ayrıca Skype’ın Windows Phone 8’de Windows Phone 7’ye göre çok daha fazla ilgi gördüğünü ve daha fazla kullanıcısı olduğu da yazıyor.

Windows Phone 7’ye verilen desteğin geri çekilmesi, aslında pek de şaşırtmadı. Zira Nokia’nın düşük maliyetli Windows Phone 8 modeller üretmesi üzerine Windows Phone 8 pazarı, WP7’ye göre çok daha büyüdü. Skype’tan sonra diğer uygulamalar ve diğer firmalar da desteklerini Windows Phone 7’den Windows Phone 8’e doğru kaydıracağa benziyor.